Leses nå
Breguet lanserer Classique Quantième Perpétuel 7327

Breguet lanserer Classique Quantième Perpétuel 7327

Etterfølgeren til Breguets klassiske ref. 5327 evighetskalender er presentert.

Breguets klassiske dressklokker føles sjelden utgått på dato. Etter nesten 20 år i katalogen mente det sveitsiske merket likevel at tiden var moden for fornyelse av Classique ref. 5327.

Etterfølgeren er den nye Classique Quantième Perpétuel 7327, som viderefører mange av forgjengerens egenskaper. Også denne gangen dreier det seg om en evighetskalender, hvor tallskivens originale utforming er en av hovedattraksjonene.

Breguet Classique Quantième Perpétuel 7327 i rødt gull.

Forenklet og modernisert

Ved første øyekast kan layouten virke identisk, men Breguet har foretatt flere justeringer. Måneder angis ikke lenger av en liten sentral viser, men er flyttet opp i venstre hjørne med en retrograd visning. Breguet har dermed ofret gangreserve-indikatoren, som var å se på samme plass i gamle ref. 5327.

Breguet Classique Quantième Perpétuel 7327 i hvitt gull.

Resultatet er en mer åpen og ryddig skive, hvor lesbarheten er betydelig forbedret. Breguet også gått for en enklere finish, uten den samme rikdommen av ulike former for guilloché. Noe av det håndverksmessige preget er dermed redusert, men estetisk fremstår helheten nå som strammere og litt mindre barokk.


ANNONSE


Rødt eller hvitt

Ved lansering slippes modellen i to ulike materialer – hvitt eller rødt 18 karat gull. Begge har en diameter på 39 mm, mens tykkelsen er slanke 9,13 mm. Sistnevnte muliggjøres av Breguets kaliber 502.3.P, som er bygget på det svært tynne baseverket 502.

Grunndesignet er ikke akkurat nytt av dato, men urverket er videreutviklet med tekniske oppgraderinger som fritt montert balansefjær av silisium. Urverket opererer med en frekvens på 3 Hertz, og har en gangreserve på 45 timer.

Breguets ultraslanke kaliber 502.3.P med automatisk opptrekk.

Estetisk er finishen slik man forventer av en Breguet – klassisk, og utført på et høyt nivå. En liten kuriositet er det åpne fjærhuset, som indirekte kan fungere som en slags gangreserve-indikator.

Breguet Classique Quantième Perpétuel 7327 er ingen limited edition, men går inn i merkets ordinære kolleksjon. Prisen er satt til 78.300 CHF, som med dagens kurs tilsvarer rundt 931.000 kroner.


ANNONSE