Leses nå
Breguet lanserer Tradition 7047 Tourbillon Fusée-Chain

Breguet lanserer Tradition 7047 Tourbillon Fusée-Chain

  • Breguet markerer oppfinnelsen av den første tourbillonen.
  • En variasjon på ref. 7047 fra 2010 med tourbillon og fusée-chain.
  • Ingen limited edition, men med en pris på rundt 1,9 millioner kroner.

Den 26. juni 1801 ble en spesiell patentsøknad registrert i Frankrike. Innsenderen var Abraham-Louis Breguet, og patentet gjaldt den innovative tourbillon-mekanismen. Noe rundt jubileum er det ikke, men Breguet benytter anledningen til å trekke sløret av en ny og heftig modell.

Tradition 7047 er ingen spesialmodell i begrenset antall, men er likevel både spesiell og begrenset i produksjonstall. Nykommeren er en blå variasjon på den eksisterende Tradition ref. 7047, som ble introdusert i 2010.

Breguet Tradition 7047 (2022).

Kolleksjonen Tradition har i seg selv sterke estetiske likheter med Breguets antikke souscription lommeur. Den første modellen, ref. 7027 fra 2005, var i sin tid en av de første armbåndsurene med urverkets sentrale deler på skivesiden av verket.

Den nye versjonen av Breguet Tradition 7047 bygger på det samme konseptet, men er samtidig et helt annet beist. Modellen er ikke bare utstyrt med en klassisk tourbillon, men byr også på fusée-chain – en avansert mekanisme hvor en liten spindel og et knøttlite kjede sørger for et jevnere moment fra hovedfjæren.

Urverket er Breguets manuelt opptrekkbare kaliber 569, som er gitt en klassisk finish i tråd med den historiske inspirasjonskilden. Tross modellnavnet er ikke urverket helt tradisjonelt, men har både ankersteiner og balansefjær av silisium. Frekvensen er på 2,5 Hz, og gangreserven er oppgitt til 50 timer.


ANNONSE


Avanserte komplikasjoner og mekanismer krever ofte litt plass, men Breguet har klart å holde dimensjonene i sjakk. Kassen av platina måler 41 mm i diameter, og har en tykkelse på 16 mm.

Les også...

Breguet Tradition 7047 (med den fulle referansen 707PT/1Y/9ZU) er som nevnt ingen limited edition, men inngår i standardkolleksjonen. I praksis er nok likevel tilgjengeligheten begrenset, da den årlige produksjonen av modellen trolig vil være svært lav.

Veiledende pris er oppgitt til 185.300 sveitsiske franc, som med dagens kurs er rundt 1,9 millioner kroner.


ANNONSE