Leses nå
Blancpain × Swatch lanserer Scuba Fifty Fathoms Ocean Of Storms

Blancpain × Swatch lanserer Scuba Fifty Fathoms Ocean Of Storms

Enda en mekaniske plastklokke signert Blancpain og Swatch.

I fjor høst kom kapittel to i sagaen om kostbare Swatch-eide klokkemerker og billige Swatch-produserte klokker, da Blancpain x Swatch Scuba ble lansert. Og selv om den helt store hypen som MoonSwatch uteble, skapte det utvilsomt økt oppmerksomhet for produsenten med det litt vriene franske navnet.

Nå lanseres et sjette tilskudd til de fem opprinnelige utgavene, og denne gangen i sort farge. Det gjør klokken likere inspirasjonskilden – og gjør trolig at den rimelig søkte knytningen mot månehavet Oceanus Procellarum kan tilgis.

Oceanus Procellarum

Om vi spoler tilbake til lanseringen i fjor høst, husker vi at hver av de fem variantene hadde knytninger mot de store verdenshavene. Arctic Ocean, Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean og Antarctic Ocean var navnene, og klokkenes fargepalett var inspirert av fargerike små skapninger (nakensnegler) som lever i de respektive havene.

Når Blancpain og Swatch nå, trolig som et ledd i å skape økt salg og fornyet blest, velger å lansere en sort utgave, har man derfor måttet forlate vår kjære Tellus og se mot andre alternativer for å pakke det hele inn. Løsningen har man funnet på månen og Oceanus Procellarum, som er det største «månehavet» med en diameter på 2568 kilometer, og et areal på ca. 5,2 millioner kvadratkilometer.


ANNONSE


For å ytterligere forsvare bruken av sort farge viser man videre til at nymånen (som var på lanseringsdagen 11. januar) ofte omtales som «Black Moon». Dette fremstår i beste fall som syltynn suppe og ren markedsføringsjippo, uten at det nødvendigvis ødelegger modellens estetiske appell.

I helsort begynner dette – om man bare fokuserer på fargepaletten – å bli veldig likt den originale Fifty Fathoms, og da i særdeleshet 70th Anniversary Act 1 som deler samme fysiske mål. Legg i så måte merke til at skiven har fått et diskré solstråle-mønster, som skiller seg fra de eksisterende modellenes gradiente varianter.

Vender man nyheten rundt finner man denne gang nakensneglen «Okenia luna», som dekor over det mekaniske Sistem51-urverket. Den er nok valgt både på bakgrunn av sitt måneklignende navn (luna), samt for sin gråhvite farge som passer modellens monokrome utseende som hånd i hanske. Legg også merke til at måneoverflaten har fått en hedersplass på urverkets broer. Altså ikke helt ulikt det vi så på Omegas Dark Side of the Moon Apollo 8, om enn i langt simplere form.

Ellers identisk

Utover ny og populær farge, deles alle andre egenskaper, helt som forventet, med eksisterende varianter. Det betyr en 42,3 x 14,4 millimeter stor urkasse i «Bioceramic», som skal bestå av 70 prosent keramikk og 30 prosent plast basert på lakserolje (castorolje). Materialet er både lett og relativt sterk, samtidig som konstruksjonen tillatert en vannresistens på 91 meter – som altså tilsvarer fifty fathoms.

På innsiden sitter et Sistem51-verk, som definitivt ikke er blant verdens ledende mekaniske urverk, men som likevel byr på antimagnetiske egenskaper, mye takket være en balansefjær i Nivachron, og solide 90 timer gangreserve. Service kan man imidlertid bare glemme – i alle fall gjennom offisielle kanaler.

Scuba Fifty Fathoms Ocean Of Storms leveres på en matchende natorem i sort og grå, som er produsert av resirkulerte fiskenett. Prisen blir identisk med eksisterende utgaver, 400 EUR, og klokken vil være til salgs i de samme Swatch-butikkene som til nå har solgt de øvrige variantene.

Regn dog med at den vil bli vanskelig å finne de nærmeste månedene, for jeg regner med at denne seiler opp som den mest ettertraktede varianten – i det minste for en periode fremover.


ANNONSE