Leses nå
Swatch lanserer Scuba Fifty Fathoms i samarbeid med Blancpain

Swatch lanserer Scuba Fifty Fathoms i samarbeid med Blancpain

Swatch lager billigversjon av Blancpains ikoniske dykkermodell.

Ryktene har svirret lenge, og etter fjorårets braksuksess med MoonSwatch bør det ikke komme som noen overraskelse at Swatch Group-spinner videre på konseptet «Swatch x luksusklokkemerke».

Etter flere teasere og lekkasjer trekker nå Swatch og Blancpain sløret av sitt nye samarbeidsprosjekt. Modellen har fått navnet Bioceramic Scuba Fifty Fathoms – og er omtrent slik mange klokkeentusiaster har spekulert i.

Samme oppskrift

I tråd med oppskriften bak MoonSwatch dreier det seg denne gangen om en «swatchifisert» Blancpain Fifty Fathoms – den ikoniske dykkerklokken fra 1953, som av enkelte hevdes å være den første av sitt slag.

Helt konkret har Swatch-versjonen fått en kasse av komposittmaterialet Bioceramic, som etter sigende består av 70 prosent keramikk og 30 prosent plast basert på lakserolje (castorolje). Kassen måler 42,3 mm i diameter, og har en tykkelse på 14,4 mm.


ANNONSE


Fra remfeste til remfeste («lug-to-lug») er distansen 48 mm. Glasset oppgis å være et «biosourced material treated with an anti-scratch coating» – som sannsynligvis bare er finspråk for en type akrylglass.

Tåler vann

Som seg hør og bør er Bioceramic Scuba Fifty Fathoms vanntett til 91 meter – altså 50 favner. Med betegnelsen «Scuba» har Swatch også flettet inn en bit av egen historie, med et navn som refererer til den først vannresistente Swatch-modellen fra 1990, samt dens etterfølgere.

Bioceramic Scuba Fifty Fathoms Antarctic Ocean.

Mekanisk drift

Under Biver-eraen ble det etablert et slagord om at Blancpain aldri hadde produsert en kvartsklokke, og heller aldri kom til å gjøre det. Tro mot denne ambisjonen drives den nye modellen av et mekanisk Sistem51-verk, som opprinnelig ble introdusert i 2013.

Bioceramic Scuba Fifty Fathoms drives av Sistem51 – som er dekorert for anledningen.

Sistem51 har automatisk opptrekk og en gangreserve på 90 timer. Mer interessant er det at verket kun består av 51 deler, kommer uten konvensjonell regulator og er hermetisk forseglet. Service er derfor ikke et tema.

Blant entusiaster har urverket blitt kritisert for å være et rent industriprodukt, som representerer bruk-og-kast fremfor elementet av varighet som preger mer tradisjonelle mekaniske urverk.

Kun tilgjengelig i egne Swatch-butikker

Bioceramic Scuba Fifty Fathoms kommer i fem forskjellige utgaver, som alle er oppkalt etter ulike verdenshav: Arctic Ocean, Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean og Antarctic Ocean. Fargepalettene til de ulike variantene er i sin tur inspirert av fargerike små skapninger som lever i de respektive havene.

Norsk pris er satt til 4.400 kroner, mens den går for 390 euro nedover i Europa. Swatch vektlegger at klokkene IKKE er limited editions, og at modellene kommer i salg hos utvalgte Swatch-butikker 9. september.

I likhet med MoonSwatch er salget begrenset til én klokke per person, per dag. Klokkene vil også stilles ut i utvalgte Blancpain-butikker, men vil her ikke være for salg.


ANNONSE