Leses nå
Blancpain lanserer Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 1

Blancpain lanserer Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 1

  • Blancpain lanserer jubileumsutgave av Fifty Fathoms med 42,3 millimeter urkasse.
  • Totalt 210 klokker fordelt på 3 serier med 70 eksemplarer i hver.
  • Foreløpig lite konkret informasjon rundt bestillingsprosess og pris.

Da Blancpain lanserte sin Fifty Fathoms tilbake i 1953, markerte det på mange måter starten på eventyret om armbåndsur spesifikt utviklet for profesjonell (og senere også rekreasjonell) dykking. Med god lesbarhet, selvtrekkende urverk, solid vanntetthet og roterbar bezel var den moderne dykkerklokken født – med ingredienser like aktuelle i dag som for 70 år siden.

Blancpain Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 1.

At Blancpain skulle feire sin viktigste modell i år var ingen stor hemmelighet, og allerede på senhøsten i fjor kunne man finne bilder av selskapets CEO, Marc A. Hayek, med det som viste seg å være denne lanseringen rundt armen. Nå er imidlertid «første akt» av feiringen offisielt avduket, og klokken oppfyller mange av ønskene til mange av selskapets mest lidenskapelige entusiaster.

Ny kassestørrelse

Fifty Fathoms hadde sin definitive storhetstid fra introduksjonen i 1953 og frem til starten av 1980-tallet, da kvartskrisen traff sveitsisk urindustri med stor kraft. I anledning modellseriens 50-årsjubileum i 2003 ble familien gjenopplivet og har siden den gang vært å finne i en voksen 45 millimeter stor urkasse, samt i en mindre 40,3 millimeter stor urkasse forbeholdt ulike spesialmodeller.

Series I referer til regionen.

Denne lanseringen tar oss tilbake til 50-talls-originalen og presenteres med en urkasse som måler 42,3 millimeter i diameter og 14,3 millimeter i høyden. Det markerer en meget etterlengtet «sweet spot», som jeg selv krysser fingrene for at vil finne veien til standardkolleksjonen.

Klokken følger for øvrig i velkjente fotspor. Det betyr en helpolert kasse med «Blancpain» på venstre kasseside, roterbar bezel av safirglass med selvlysende markeringer, solstrålemønstret sort skive, klassiske visere og timemarkører i «block-type/3D» med selvlysende egenskaper. Legg også merke til datovinduet som er plassert mellom klokken fire og fem.


ANNONSE


Baksiden av Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 1.

Tallskiven er utstyrt med både selskapets JB-logo, Fifty Fathoms og dybderating i overkant av viserne, mens 70th Anniversary og Series I, II eller III står på nedre halvdel. Sistnevnte refererer til at klokken vil lanseres i 70 eksemplarer i tre ulike serier (totalt 210 klokker) for henholdsvis regionene Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), Asia-Pacific og Americas. En uvanlig og strengt tatt uforståelig avgjørelse som er egnet til å forvirre og rote til tallskiven, mer enn noe annet.

Kaliber 1315

På innsiden av kassen, og synlig gjennom safirglasset i baklokket, viser Blancpain sin styrke i å kombinere haute horlogeri og sportslige egenskaper. Her finner man nemlig det meget vakre og egenproduserte kaliber 1315, som først ble lansert tilbake i 2007.

Blancpain Calibre 1315.

Urverket har sin vante vakre finish, og er for anledningen utstyrt med en rotor i platina med «Fifty Fathoms 70th». Kaliber 1315 er videre utstyrt med blant annet en balansefjær i silisium og hele tre fjærhus, som sammen leverer fem dagers gangreserve.

Les også...

Første akt

Den nye modellen presenteres som «første akt» i det man altså kan forvente blir en serie lanseringer utover det kommende året. Med 210 klokker totalt, hvorav kun 70 reservert for hele EMEA-området, skal man trolig være heldig for å sikre seg et eksemplar og fingrene krysses derfor for flere lignende muligheter fremover – gjerne i større kvanta, uten block-type timemarkeringer og gjerne fri for glorete tallskivedetaljer.

Klokken leveres på natorem produsert av resirkulerte fiskegarn.

Blancpain selv opplyser at reservasjon av klokkene vil foregå via deres egne nettsider ila. inneværende måned, men detaljene rundt dette – eller endelig pris – er ikke offentliggjort i skrivende stund. Sett hen til sammenlignbare modeller er nok en pris i området 150.000 kroner å kunne forvente, uten at det forventes å hemme etterspørselen i særlig grad.


ANNONSE