Leses nå
Alpina «Full Black» Alpiner 4 Manufacture Flyback Chronograph

Alpina «Full Black» Alpiner 4 Manufacture Flyback Chronograph

Baselworld 2016 nærmer seg med stormskritt, og Alpina viser nå frem én av sine nyheter for året. Det sveitsiske merket har på kort tid blitt en nokså veletablert aktør i det norske markedet.

I 2015 lanserte Alpina sin første manufakturkronograf med flyback-funksjonalitet, og i år følger merket opp med en tøffere utgave basert på samme plattform.

2016-Pre-Basel-Novelty_AL-760

Årets nye «Full Black» Alpiner 4 Manufacture Flyback Chronograph, har fått en 44 mm urkasse i rustfritt stål belagt med svart PVD. Stikkordet er «svart», og den svarte urskiven byr på svarte appliserte indekser med beige lume. Estetisk sett er det visse likheter til f.eks. IWC sin Pilot’s Watch Miramar-kolleksjon, men vi snakker naturligvis to helt forskjellige prisklasser.

Men snakker vi først om å sammenligne med ur i høyere prisklasser, er det umulig å ikke la seg imponere av det faktum at Alpina byr på et in-house-produsert urverk – ingen selvfølge i dette segmentet. Urverket er det selvtrekkende manufakturkaliberet AL-760, som i tillegg til flyback-kronograf, også byr på visning av dato. Gangreserven er oppgitt å være 38 timer, og verket tikker med en frekvens på 28.800 vph (4 Hz).


ANNONSE


Funksjonsmessig er uret bygget på Alpina sitt «Alpina 4»-konsept for sportsklokker. Dette konseptet strekker seg tilbake introduksjonen av den første Alpina 4 fra 30-tallet, og innebærer at en «ekte» sportsklokke bør være antimagnetisk, vannresistant, resistant mot støt og rustfri. «Full Black» sjekker ut på alle disse punktene, og er både vannresistant til 100 meter, samt ISO-sertifisert for antisjokk og antimagnetisme.

Les også...

Norsk pris er ikke klar, men en god gjetning kan være rundt 50.000 kroner.

Mer informasjon om Alpina er tilgjengelig på alpina-watches.com.

[separator type=»space»] [separator type=»thick»]


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.