Leses nå
Zenith lanserer Defy Extreme Diver og Defy Revival A3648

Zenith lanserer Defy Extreme Diver og Defy Revival A3648

Tar kolleksjonen tilbake under vann og gjenoppliver samtidig et familiemedlem fra arkivet.

Zenith har definitivt ikke ligget på latsiden det siste året. Under fjorårets Watches and Wonders var det en helt ny tolkning av selskapets Pilot som stod på menyen, men i løpet av året har selskapet også funnet tid til lanseringer som nye varianter av Chronomaster Sport, samt helt nye klokker som Defy Extreme Mirror, Chronomaster Original Triple Calendar og Chronomaster Sport Titanium.

Defy Extreme Diver i blå.

På menyen for årets messe står imidlertid Defy, som både kommer med kronograf i Skyline-familien og tar turen under vann i form av Defy Extreme Diver. I tillegg har selskapet gravd i arkivet (som for alt vi vet ligger på det berømte loftet) og funnet frem den klassiske dykkeren A3648 som nå gjenopplives.

Defy Extreme Diver

Zenith er definitivt ikke best kjent for sine dykkermodeller, men Defy Diver har faktisk en historie som strekker seg helt tilbake til 1969. Blant de mest kjente referansene finner vi A3648, som sammen med Defy Extreme tjener som inspirasjonskilder for den helt nye Defy Extreme Diver.

Defy Extreme Diver i sort.

Familielikheten er også åpenbar, med definerte og skarpe linjer. Nytt er likevel det åpenbare fokuset mot en verden under vann, hvor (svært) store og lettleste visere og indekser med rikelige menger Super-LumiNova gir et ganske bøllete utseende. Det usjenerte ytre forsterkes ytterligere med klokkens voksne størrelse på 42,5 millimeter i diameter og en høyde på 15,5 millimeter, mens en ganske slang bezel i keramikk blir som en liten motvekt som balanserer det hele.


ANNONSE


Urkassen er denne gang produsert i titan, som er en viktig ingrediens for å holde vekten lav og bærekomforten høy. Sammen med tykkelsen bidrar den til en oppgitt vanntetthet til solide 600 meter, som burde holde for både profesjonelle og de av oss som bare skvulper i bassenget. Bemerk også at Zenith har inkludert en heliumventil på venstre side av urkassen.

Retter vi fokuset mot tallskiven finner vi det samme stjernemønsteret vi kjenner fra Skyline-familien og et datovindu plassert klokken tre. Det største blikkfanget er likevel bruken av oransje farge på både minuttskalaen og sekundviseren. Et trekk som åpenbart er inspirert av sin 55 år gamle forgjenger.

På innsiden av kassen finner vi El Primero 3620 SC, som har den vante høye frekvensen på 5 Hz/36.000 halvsvingninger per time og kan skilte med 60 timers gangreserve. Urverket er i tillegg synlig gjennom safirglasset i baklokket. Det skiller den litt ekstra ut i mengden, ikke minst for dykkerklokker med en så høy vannresistens.

På innsiden av kassen finner vi El Primero 3620 SC.

Zenith Defy Extreme Diver leveres med både lenke, gummirem og en NATO-type rem i pakken. Disse kan enkelt byttes mellom ved hjelp av merkets patent for enkelt skifte uten bruk av verktøy.

De to utgavene – blå eller sort – får begge en norsk veiledende pris på 143.900 kroner.

Defy Revival A3648

Zenith har hatt stor suksess med sine ulike «Revival»-utgaver de senere årene. Her hentes ulike referanser tilbake fra glemselen, og ofte har merket klart å finne riktig så appellerende og unike design i sitt rikholdige arkiv.

Defy Revival A3648.

Defy Revival A3648 er nyeste tilskudd i gjenopplivede glemte helter, og er en nær eksakt gjenskapning av originalen fra 1969. Det betyr en oktagonal urkasse i rustfritt stål med 14 siders bezelring og et design som rett og slett roper 1960- og 70-tallet.

Sammenlignet med nye Defy Extreme Diver leveres Revival A3648 i en langt mer beskjeden størrelse på 37 millimeter i diameter, men med samme 15,5 millimeters høyde. Med kronen klokken halv fem og bruk av oransje toner på både bezel, tallskive og visere blir totalen både retro og oppsiktsvekkende.

Vanntettheten beholdes på 600 meter, men på innsiden finner man nå merkets Elite 670. Det har trolig sammenheng med kassestørrelsen og tikker avgårde på mer normale 4Hz og med en gangreserve på 50 timer.

Defy Revival A3648 virker ikke å komme i et begrenset opplag, men tar plass som en del av standardkolleksjonen. Ved avduking gjøres heller ingen krumspring med flere fargealternativer, så her er det den originale oransje fargen som regjerer.

Norsk pris er oppgitt til 97.700 kroner.


ANNONSE