Leses nå
Zenith lanserer Defy Extreme Mirror

Zenith lanserer Defy Extreme Mirror

Zenith presenterer en speilblank kjempe med lynrask kronograf.

Før den sveitsiske klokkeindustrien tar juleferie avduker Zenith en (sannsynligvis) siste nyhet for året. Akkurat i tide for julehandelen presenteres en oppsiktsvekkende variant av den allerede nokså oppsiktsvekkende Defy Extreme fra 2021.

Mens de eksisterende referansene har vært kjennetegnet av materialer som titan, karbonkompositt og matte overflater, går nye Defy Extreme Mirror i en helt annen retning.

Et statement piece

Det er ikke gull alt som glimrer – og det er for så vidt sant for nykommeren til Zenith. Modellen har et speilblankt eksteriør av rustfritt stål, som er ulikt alt vi har sett fra merket tidligere. Selv den delvis åpne tallskiven, viserne og indeksene er utført med blankpolert finish.

Zenith Defy Extreme Mirror.

I likhet med eksisterende Defy Extreme-modeller har den speilblanke versjonen en kasse på 45 mm, og en form som sender den opp i samme stilmessige kategori som Audemars Piguet Royal Oak Offshore og Hublot. Selv i uten den blankpolerte finishen er dette en klokke som vekker oppsikt.


ANNONSE


Safirglass og 200 meters vannresistens legger til rette for hardere bruk – men det er nok neppe som verktøyklokke en Defy Extreme Mirror vil brukes.

Heftig motorisering

Det er imidlertid ikke snakk om noen dum kjempe, og for enkelte kan nok det indre være like fascinerende som det ytre. Kassen huser et El Primero 9004 – som til tross for navnet har fint lite å gjøre med «originalen» fra 1969.

Startes kronografen vil man raskt oppdage at sekundtelleren roterer med en hastighet på én runde per sekund. Urverket er nemlig utstyrt med to forskjellige gangsystemer, som hver er dedikert til henholdsvis tidssvisning og tidtaking.

Kronografen opererer på lynraske 360.000 halvsvingninger per time (50 Hertz), mens svingetallet for tidsvisningen «bare» er 5 Hz. Gangreserven er på rundt 50 timer for tidsvisningen, mens kronografen stopper etter rundt 50 minutter.

Å splitte de to funksjonene kan teoretisk ha noe for seg, men timing av 1/100-sekund på et mekanisk armbåndsur er nok mer gimmick enn nytte. Likevel er det noe passende med denne mekaniske galskapen i en speilblank macho-klokke en halv årslønn.

Tilgjengelig for alle

OK – ta overskriften med en klype salt. Med en pris på 25.900 CHF – rundt 313.000 kroner i skrivende stund – er Defy Extreme Mirror en klokke for de få. Samtidig er den hverken presentert som en limited edition eller boutique exclusive, og er i følge Zenith tilgjengelig gjennom merkets egne butikker og autoriserte forhandlere over hele verden.

Trekker man kortet vil man i tillegg til speilblank klokke på speilblank lenke, motta to ekstra remmer i henholdsvis Velcro og gummi. Sistnevnte kommer også med foldespenne.

Selv om Defy Extreme Mirror vekker noe blandede følelser hos undertegnede, er inkluderingen av ekstra remmer og spenne en positiv overraskelse. Altfor mange klokker i høy prisklasse leveres i dag med altfor lite tilbehør i boksen, så har bør flere lære av Zenith.


ANNONSE