Leses nå
Zenith lanserer nye varianter av Chronomaster Sport

Zenith lanserer nye varianter av Chronomaster Sport

To nyheter som kan skilte med både stålbezel og fargerike tallskiver.

Tilbake i 2021 lanserte Zenith sin helt nye Chronomaster Sport. En familie klokker som tok med seg hovedingrediensene fra den velkjente Chronomaster, men presentert det hele i en ny og tidsriktig innpakning.

Modellserien ble raskt en bestselger fra merket, selv om kritiske røster mente at likheten til en viss Daytona var en medvirkende årsak til nettopp det. Med særpreg som de velkjente tricolor-underskivene, en lynrask tisekunders rotasjonshastighet på sekundviseren og sitt eget høyfrekvente El Primero 3600 på innsiden, stod modellen likevel ganske godt på egne ben.

Siden introduksjonen i 2021 har familien blitt tilført nye medlemmer, og tilbys nå både i edelt metall og med ulike varianter av bezel- og tallskive. Nå står to nye varianter klar, hvor mangelen på keramisk bezel drar det hele et hakk tilbake mot det klassiske.

Chronomaster Sport Pink

Første modell ut av startblokkene – med avduking 1. oktober – er en ny og rosa utgave til støtte for organisasjonen «Susan G. Komen» og deres kamp mot brystkreft. Modellen kommer i et begrenset opplag på 500 eksemplarer og deler av overskuddet går til det veldedige formålet.

Lanseringen føyer seg i en rekke av ulike modeller med rosa toner til støtte for kampen mot brystkreft, som Zenith har støttet gjennom flere år. I fjor så vi en rosa utgave av Chronomaster Original og tidligere har også DEFY Midnight, Ladies DEFY 21 og Chronomaster Revival A3818 alle figurert i rosa drakt.


ANNONSE


Selv om skivefargen vekker oppsikt på sin egen måte, er det bruken av stålbezel som på mange måter er (den lille) nyheten å snakke om. Tidligere har alle Chronomaster Sport vært levert med keramiske varianter av den sirkulære kransen, dog med unntak av modellene i edelt metall. Chronomaster Sport Pink markerer derfor første stålmodell med gravert stålbezel, som alene gir modellen et ganske annet og mer historisk uttrykk enn sine eksisterende søsken – delvis inspirert av selskapets «Rainbow»-modeller fra 90-tallet.

Chronomaster Sport – blå skive og stålbezel

En god uke etter sin rosa slektning dras nå sløret av en ny blåskivet variant, bygget rundt samme nøyaktig samme lest. Også her er det et lite bakteppe av «Rainbow»-referansene fra 90-tallet, med et hint av «DeLuca» fra 1980-tallet når vi vender oppmerksomheten til fargen på tallskiven. Legg også merke til underskivene, hvor man på denne utgaven velger å benytte toner av grått og blått.

Les også...

Med stålbezel og blå tallskive endres den visuelle karakteren.

Utover fargevalg og stålbezel er oppskriften – på begge nyhetene – lik eksisterende Chronomaster Sport. Det vil si en størrelse på 41 x 13,6 millimeter, med en oppgitt vanntetthet til 100 meter. På innsiden er det nevnte El Primero 3600 som opererer, og som med sine 311 deler, åpne design og blåfargede kolonnehjul er et vakkert skue gjennom safirglasset.

Den høye frekvensen på 5 Hz (36.000 halvsving per time), koblet opp mot sekundviseren, gir enkel muligheten for avlesning med en nøyaktighet ned til 1/10 sekund direkte på bezelringen. Det er samtidig en fiffig måte å løfte frem selskapets viktigste eiendel, El Primero-urverket, som i denne utgaven skilter med 60 timer gangreserve.

Ulikt rosa sløyfe-utgaven tar den blåskivede varianten plass som en del av standardkolleksjonen. Oppgitt internasjonal pris er 10.400 CHF, som trolig plasserer den i området 130.000 kroner direkte hos forhandlere.


ANNONSE