Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Victorinox I.N.O.X. Cybertool

Victorinox I.N.O.X. Cybertool

Jon Henrik Haraldsen

Det er ikke mange batteridrevne quartzklokker å finne i min personlinge samling. Stort sett er quartzklokkene kjedelige, sjelløse og for fornuftige til å være interessante. Batteridrevne klokker scorer høyt på presisjon, og funksjonen er det stort sett ingenting å si på – de er jo stort sett alltid mer presise enn selv de mest presise mekaniske urene. Men som klokkeentusiast vil man ha noe mer.

Victorinox I.N.O.X. er en av få quartzklokker som både har funnet veien til samlingen, og som er en genuint hyggelig opplevelse å ha på armen  – bare se Tidssonen dybdeomtale her. Det klokken taper på sitt kjedelige indre, mer enn gjøres opp for av et tøft og usedvanlig robust design. En skikkelig overdimensjonert «beater», som hevdes å være resultatet av 421 prototyper og 130 tester.

For 2016 introduserer Victorinox nytt tilbehør til den populære modellen, hvor den ny Cybertool skiller seg ut som den mest interessante. For dette er nemlig Victorinox sitt første bidrag i wearables-kategorien. Lurer du kanskje på hvordan et selskap som Victorinox har klart å utvikle et teknologiorientert produkt som Cybertool? Faktisk gjør de ingen hemmelighet ut av at produktet er utviklet og produseres av teknologiselskapet Acer.

victorinox-inox-cybertool

Victorinox Swiss Army Cybertool plasseres fysisk over I.N.O.X., og utvider dermed klokken med en rekke digitale funksjoner. Blant disse finner vi for eksempel en «Hjelp»-funksjonen, som aktiveres ved to knapper på klokken. Dette sender et signal til brukeren mobiltelefon, som automatisk sender brukerens GPS-posisjon til tre utvalgte kontakter. Andre funksjoner inkluderer «Finn min telefon», og LED-lys som gir bedre lesbarhet i stummende mørke.

A photo posted by Yazid Amer (@yaznomadeurbain) on

Cybertool varsler også om inkommende samtaler og meldinger, byr på aktivitetssporing, og visning av flere tidssoner. Kompatibilitetsmessig, gis det støtte både for iOS og Android.

Accessories_PR_14

Dimensjonsmessig er I.N.O.X. allerede på den litt større siden, og det kommer ikke akkurat som noen overraskelse at Cybertool har voksne dimensjoner. Målene er oppgitt til 53,1 x 52 x 21,8 mm, mens vekten er på 24 gram. Batteritiden er på sin side oppgitt til 5-7 dager avhengig av bruksmønster.

Pris er ennå ikke kjent, men en god gjetning bør være rundt 2.500 kroner.

Mer informasjon om Victorinox er tilgjengelig på victorinoxwatches.com.

[separator type=»space»] [separator type=»thick»]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.