Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Victorinox Dive Master 500

Victorinox Dive Master 500


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Ser man bort fra de klassiske urprodusentene er Victorinox utvilsomt en av Sveits’ sterkeste og mest kjente merkenavn.

Mange kjenner Victorinox som verdens største produsenten av sveitsiske lommekniver, og selskapet som ble grunnlagt i 1884 har siden 1891 levert kniver til det sveitsiske forsvaret.

Merket har imidlertid flere jern i ilden, og spesielt de siste årene har Victorinox gjort seg bemerket med sin økte satsning på mekaniske armbåndsur – gjerne inspirert av friluftsliv og det militære.

For 2014 lanseres nye Victorinox Dive Master 500, som er en jubileumsmodell i et begrenset opplag på 500 eksemplarer som markerer merkets 25 år som klokkeprodusent.

Dive Master-kolleksjonen representerer  noen av merkets mest populære og robuste ur, og årets utgave har fått en 43 millimeters urkasse i grad 2 titan med en særegen matt grå såndblåst finish.

Urskiven deler den samme samme titangrå fargen som urkassen, og har indekser og markeringer med grønt luminiserende materiale.

Ved første øyekast ser den vridbare bezelringen ut til å dele urskivens grønne lume, men her blir øyet lurt: Mens det luminiserende materialet fremstår som grønt i ordinært dagslys, lyser stoffet blått i mørket.

Uret er utstyrt med et en riperesistant safirkrystall i front og baklokk, hvor sistnevnte gir innsyn til et selvtrekkende mekanisk ETA 2894-2 urverk. I motsetning til et ETA/Valjoux 7750-basert urverk (med tellere kl. 6, 9 og 12) muliggjør ETA 2894-2 en mer symmetrisk layout (tellere kl. 3, 6 og 9) på urskiven som mange klokkeinteresserte foretrekker.

Heliumsventilen er plassert på venstre side av urkassen, kl. 9.
Heliumsventilen er plassert på venstre side av urkassen, kl. 9.

Glass i baklokket påvirker ofte klokkers vannresistans, men kombinert med skrukrone, skrudde knapper og heliumsventil er uret oppgitt vanntett ned til hele 500 meter.

Dive Master 500 ser med andre ord ikke bare ut som en «verktøysklokke» – men har også spesifikasjonene som støtter dette.

Victorinox Dive Master 500 ventes hos norske autoriserte forhandlere i løpet av sommeren, og prisen forventes å ligge rundt 28.000 norske kroner.

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk ETA 2894-2, ca. 47 timer gangreserve, kronograf.
  • Urkasse: Grad 2 titan, sandblåst matt finish, 43 millimeter diameter, heliumventil, skrudd krone og knapper,  safirkrystall i front og baklokk, vannresistant 500 meter.
  • Lenke: Titan grad 2, sandblåst matt finish.

Mer informasjon: www.victorinox.com

View Comments (41)

Leave a Reply

Your email address will not be published.