Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Urmaker Thorbjørnsen introduserer Fabergé i Norge

Urmaker Thorbjørnsen introduserer Fabergé i Norge

Jon Henrik Haraldsen

Butikken i Stavanger fortsetter å gå egne veier med uvanlige klokkemerker.

Forrige uke slapp nyheten om at Urmaker Thorbjørnsen har blitt autorisert forhandler for Fabergé. Vi lot oss ikke overraske – for det er mildt sagt ikke første gangen den Stavanger-baserte klokkebutikken bryter ut av mainstream med sine samarbeidspartnere. Tidligere i år introduserte Urmaker Thorbjørnsen det sveitsiske klokkemerket Schwarz-Etienne, og for kort tid siden dukket også vektøyklokkene Ollech & Wajs opp i butikken på Nytorget.

Fabergé er imidlertid et navn med betydelig lengre tradisjoner. I det 19. århundre var Fabergé kanskje verdens mest prestisjetunge juveler, spesielt kjent for sine luksuriøse juvelbelagte påskegg laget for de russiske tsarene. Den opprinnelige virksomheten fikk imidlertid en brå slutt med oktoberrevolusjonen i 1917, men det myteomspunnede navnet har levd videre – med vekslende suksess og ulike eiere. I 2013 ble Fabergé overtatt av gruveselskapet Gemfields, som relanserte Fabergé som et moderne luksusmerke for smykker og klokker på øverste hylle.

Fabergé Visionnaire DTZ. (Bilde: Fabergé)

Urmaker Thorbjørnsens begeistring for Fabergé er ikke så vanskelig å forstå. Merket har i flere år samarbeidet med den velrenommerte urverksprodusenten Agenhor, ledet av urmakerstjernen Jean-Marc Wiederrecht. Det har resulterte i hele to priser i prestisjetunge Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG), for urene Lady Compliquée Peacock (2015) og Visionnaire DTZ (2016). Den heftige kronografen Visionnaire Chronograph drives dessuten av et svært ukonvensjonelt urverk, som vant prisen for beste kronograf med Singers «Track 1» i 2018.

Fabergé Visionnaire DTZ med kaliber AGH 6924 (Bilde: Fabergé)

– Fabergé er en av de få som lager eksepsjonelle gjenstander med solid basis i egen historie. Smykkene er alltid håndlaget, og urene er særegne med tanke på design og teknisk funksjon, forteller Tom Møller Christensen.

Den mangeårige innehaveren av Urmaker Thorbjørnsen har lenge vært trollbundet av Fabergés rike og unike historie – en historie flere bør lese seg opp på, i følge ham. For de nysgjerrige og skuelystne kan Christensen fortelle at de første varene forventes å ankomme butikken om to ukers tid.

Lady Compliquée Peacock. (Bilde: Fabergé)

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!