Leses nå
Urmaker Thorbjørnsen satser på nytt konsept

Urmaker Thorbjørnsen satser på nytt konsept

Fra Nytorget til nytt showroom i en gammel hermetikkfabrikk.

Urmaker Thorbjørnsen er ikke landets største klokkebutikk hverken i kvadratmeter eller omsetning. Med genuint engasjement, aktivitet i sosiale medier og en viss rock ‘n’ roll-mentalitet, har imidlertid den Stavanger-baserte forretningen med innehaver Tom Møller Christensen i spissen satt sitt tydelige preg på klokkelandskapet. Og uten merker fra Richemont, LVMH og Swatch Group i hyllene, er det nærmest snakk om lite mirakel i norsk sammenheng.

I fjor sprakk den overraskende nyheten om at Urmaker Thorbjørnsen flytter fra lokalene på Nytorget og inn i et nytt showroom på Storhaug. Rundt påsketider i år ble flyttet til ny lokalitet et faktum. For Tom Møller Christensen er det en livslang drøm som nå har gått i oppfyllelse.

– Konseptet har jeg jobbet aktivt mot i 2-3 år, men har vært en drøm siden jeg som 10-åring startet å skru på mekaniske vekkerur hos min far, forteller Tom Møller Christensen.

Innehaver og urmaker Tom Møller Christensen. (Foto: Urmaker Thorbjørnsen)

Det nye showroomet befinner seg i fjerde etasje av Johannes’ gate 21. Et historisk bygg som tidligere skal ha rommet både hermetikkfabrikk og mekanisk verksted.


ANNONSE


Nå blir det derimot mikromekanisk verksted. Christensen forteller at et moderne urmakerverksted allerede er oppe å gå, samt en slags museumsdel hvor gamle maskiner og utstyr fra urmakerfaget er utstilt. Utstilling vil det også være av nye klokker, som er plassert på gulvet i egne montre.

– Av merker skal jeg fortsette å presentere mange av de som ikke er så kjent i vårt lille land. I showrommet vil du finne Fabergé med ur og smykker, Schwarz Etienne, Carl F. Bucherer, Bell & Ross, Oris, Anonimo, Bulova, Sjöö Sandström, Ollech & Wajs, Sjöö Sandström, QlockTwo og Seiko. Da får vi dekket inn det meste av prisklasser og kvaliteter.

230 kvm med boltringsplass gir rom for klokkesprell. (Foto: Urmaker Thorbjørnsen)

Flere nye satsinger er også på trappene, hvor oppstart av merkene MeisterSinger og The Electrizians er nærstående.

– Sistnevnte leverer jo kun kvartsur, men på en kanonkul måte. Vi kommer også til å lage en ny vintage-avdeling, hvor vi skal selge fullt overhalte ur med garanti. Her er det bare å følge med på våre Facebook-kanaler og Instagram i tiden som kommer, sier Christensen.

Events og GTGs er også på programmet – men de større arrangementene er av naturlige årsaker kun et tema i en koronafri fremtid. Inntil den tid er det enkleste å bare stikke innom for en kikk og klokkeprat.

– Vi holder åpent hverdager fra kl. 12 til 17. Adressen er Johannes’ gate 21, og det er parkering både i gatene og på parkeringsplass. Opp trappen til fjerde etasje eller heis for de som foretrekker det. Ellers det bare å følge oss på Facebook og Instagram for å se litt av det vi driver med. Mailen vår er tom@urmaker.no, og straks har vi nye hjemmesider klare på urmaker.no, avslutter Tom Møller Christensen.


ANNONSE