Leses nå
Trender og stemning fra BaselWorld 2011

Trender og stemning fra BaselWorld 2011

Det var knyttet store forventninger til økt handel og optimisme foran årets BaselWorld 2011. “Finanskrise” og andre kriser skulle forhåpentligvis være glemt til fordel for utvikling og optimisme.

Med alle de store merkene på plass, fremstod BaselWorld 2011 med sin kjente tyngde. De aller fleste merkene hadde samme stand og uttrykk som i fjor, bortsett fra Porsche Design og Ball som hadde gjort noen større endringer for sine stands.

Hovedinntrykket etter messen er at 1960-tallet er i skuddet som aldri før, med retro-inspirerte modeller hos de aller fleste merkene. Stikkordene er farger som brunt og offwhite, tydelige urskiver og lærremmer. Dette var pakket inn i relativt beskjedne medium høye 41-42mm urkasser. Denne stilen gir en klar eleganse, og visuelt sett var det mye å beundre. Til tross for dette var det få store tekniske eller design-tekniske løsninger som fikk tilskuere til å føle at de så noe helt nytt. Grensesprengende mekanikk eller teknologi var i så måte underrepresentert.

Det som var verdt å merke seg var at det rimeligere segmentet klokker skilte seg ut med kraftige farger og mye plast. Dette medfører at skillet mellom disse og ur av middels/høy prisklasse virker større enn på lenge.


ANNONSE


Rapporten fra ulike merker er at handelen i år var svært bra, og de fleste merker var meget fornøyd med ordrene og forecast for 2011. Med andre ord ser det ut til at det råder en forsiktig optimisme i bransjen, noe som kanskje også svarer til forventningene på forhånd. I den sammenheng er det verdt å merke seg at mange innkjøpere fra midtøsten ikke var representert på grunn av politisk uro. Dette tyder på at handelen kunne ha vært enda høyere enn det den var.

Som en oppsummering vil jeg si at de helt store nyhetene og store overraskelsene denne gangen uteble. Allikevel var det masse flotte og elegante retro-inspirerte klokker som ble vist frem, og jeg er sikker på at mange klokkeentusiaster vil sette pris på modellene som kommer i 2011/2012.

Rune Bruvik er innehaver og designer av Bruvik Fine Timepieces.


ANNONSE


View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.