Leses nå
Tett på: Greubel Forsey Tourbillon 24 Secondes Vision

Tett på: Greubel Forsey Tourbillon 24 Secondes Vision

I år er det det 6. året den lille haute horlogerie-produsenten Greubel Forsey er å finne som utstiller på den eksklusive urmessen SIHH. Merket – som selv hevder å være posisjonert i krysspunktet mellom kunst og vitenskap – er trolig mest kjent for sine maksimalistiske design rundt avanserte og svært kostbare komplikasjoner.

greubel-forsey-tourbillon-24-seconde-vision-front2

Årets nye Greubel Forsey Tourbillon 24 Secondes Vision kan neppe beskyldes å være noen teknisk lettvekter, men det visuelle uttrykket er langt enklere og mer klassisk enn hva vi er vanligvis ser fra den La Chaux-de-Fonds-baserte produsenten.

Sett fra front preges modellen av et asymmetrisk design, som allikevel fremstår som nokså konservativt og udramatisk. En liten sekundtavle er plassert mellom kl. 3 og kl. 5 på urskiven, mens tourbillonen, som roterer med en hastighet på 24 sekunder per rotasjon, dominerer venstre side. De enkle markørene og den minimalistiske typografien underbygger enkelheten designerne ønsker å fange.


ANNONSE


greubel-forsey-tourbillon-24-seconde-vision-wristshot2

Vender man uret rundt, blir situasjonen straks en annen. Her fanges blikket raskt av tourbillonen som er plassert under en liten kuppel, som muliggjør en plassering som befinner seg over planet til urverkets store broer. Når vi først snakker om broer – den speilblanke buede tourbillon-broen er nærmest et lite kunstverk i seg selv, og holder et bemerkelsesverdig høyt nivå av finish. I følge Greubel Forsey er prosessen så vanskelig og tidkrevende, at hver tourbillon-bro er signert  som finisherer den – som et lite kunstverk.

greubel-forsey-tourbillon-24-seconde-vision-back

Over tourbillonen finner vi en indikator for urverkets 72 timers gangreserve fordelt på to fjærhus, og totalt består det håndtrukne urverket av 288 deler.

Urkassen er utført i hvitt gull har en diameter på 43,5 millimeter, mens tykkelsen er oppgitt til 13,65 millimeter.

Kun 22 eksemplarer er tilgjengelig på verdensbasis.

Tourbillon_24_Secondes_Vision_Recto_A4_RGB

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: Greubel Forsey Tourbillon 24 Secondes Vision
  • Utsiden: Urkasse i hvitt gull, 43,5 mm diameter, 13,65 mm tykkelse. Safirkrystall i front og baklokk. Sølvfarget urskive og blånerte visere.
  • Innsiden: Håndtrukket kaliber GF01r, 72 timer gangreserve, 288 deler.
  • Funksjoner: Timer/minutter/sekunder. 24-sekunders tourbillon.

ANNONSE