Leses nå
Sjöö Sandström lanserer Royal Steel Classic Annual Edition 21

Sjöö Sandström lanserer Royal Steel Classic Annual Edition 21

Spesiamodeller i 86 eksemplarer til ære for Pippi Langstrømpe.

For to år siden startet Sjöö Sandström opp en ny tradisjon med en årlig «Annual Edition», som har avduket hver høst. Det begynte med en grønn versjon av 41 mm Royal Steel Classic i 2019, og fortsatte med en brun variant av 36 mm Royal Steel Classic i fjor.

Begge modellene begrenset til 86 eksemplarer, som en referanse til året da det svenske klokkemerket ble grunnlagt. Og begge modellene var basert på Royal Steel Classic, som bygger videre på slektslinjen etablert av debutmodellen Automatic S1 fra 1995.

Konseptet med spesialmodeller bundet opp mot et bestemt år er for øvrig ikke et helt ukjent fenomen, men er noe vi også har sett fra merker som MeisterSinger og Glashütte Original.

«Pippi Langstrømpe Edition»

Royal Steel Classic Annual Edition 21 i tre størrelser. Bilde: Sjöö Sandström

I år klinker Sjöö Sandström til med en litt annen vri. Royal Steel Classic Annual Edition 21 er ikke begrenset til én størrelse, men omfatter hele Royal Steel Classic-familien på 32, 36 og 41 mm. Førstnevnte en kvartsdrevet versjon rettet mot kvinner, mens de to sistnevnte drives av merkets SS G7 (som etter det vi kjenner til er et Soprod A10 som er et urverk fra Sellita).


ANNONSE


Bilde: Sjöö Sandström

Den største nyheten er likevel detaljene på på klokkenes front og baklokk. Royal Steel Classic Annual Edition 21 er nemlig en hyllest til «verdens sterkeste jente», Pippi Langstrømpe. På urskivene finner vi en noe abstrakt tolkning av Pippis ikoniske fletter, mens hennes karakteristiske rød-orange hårfarge har funnet veien til sekundviseren og linjen med «2021».

Baklokket er på sin side inngravert med en klassisk Pippi-illustrasjon av Ingrid Vang Nyman. Illustrasjoner av Astrid Lindgrens figur har også funnet veien til den spesialproduserte innpakningen til klokkene.

Bilde: Sjöö Sandström

Førsteinntrykk

Pippi Langstrømpe er et gøyalt og uventet tema fra Sjöö Sandström. Det imidlertid lite fra utsiden som røper en direkte kobling til Pippi – i alle fall når klokkene sitter på håndleddet.

Mønsteret i urskiven kunne like gjerne vært inspirert av et topografisk kart, og orange som kontrastfarge er et nokså vanlig trekk. Samtidig er den subtile linken til Pippi gode nyheter for de som ganske enkelt syns Royal Steel Classic Annual Edition 21 er noen attraktive klokker (noe de i mine øyne definitivt er), uten å dele den helt store entusiasmen for Astrid Lindgrens karakter.

Bilde: Sjöö Sandström

Likevel er det en liten del av meg som skulle ønske at Sjöö Sandström hadde tatt ideen i en litt annen retning. Noe litt mer vågalt som Gerald Genta «Mikke Mus» eller Sarpanevas klokker med Mummitrollet. Klokker i tre ulike størrelser tyder samtidig på en nokså kommersiell tilnærming, som naturlig nok også utelukker de største krumspringene.

Jeg ble definitivt litt skeptisk da kombinasjonen av ordene «Pippi Langstrømpe» og «limited edition» dumpet inn i innboksen min. Resultatet er tre lekre klokker som er langt bedre enn fryktet – men i en perfekt verden hadde Sjöö Sandström kikket litt over Østersjøen til Helsinki.

Fakta og pris

Sjöö Sandstrom Royal Steel Classic Annual Edition 21

Diameter: 32 mm / 36 mm / 41 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Hvit med Pippi-inspirert mønster
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 m
Lenke: Rustfritt stål (32 / 36 mm)

Urverk: SS L1 (32 mm) / SS G7 (36 mm / 41 mm)
Type: Kvarts (32 mm) / mekanisk, selvtrekkende (36 mm / 41 mm)
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (36 mm / 41 mm)
Gangreserve: 42 timer (36 mm / 41 mm)

Tilgjengelighet: 86 eksemplarer (totalt)
Veiledende pris: 17.800 SEK (32 mm) / 25.800 SEK (36 mm) / 25.800 (41 mm)

Mer informasjon er tilgjengelig på sjoosandstrom.com.


ANNONSE