Leses nå
Baume & Mercier lanserer Mats Zuccarello Limited Edition Riviera

Baume & Mercier lanserer Mats Zuccarello Limited Edition Riviera

Spesialmodell i 36 eksemplarer laget i samarbeid med den norske NHL-stjernen Mats Zuccarello.

Han er en av vår tids største norske idrettsutøvere, og har satt sitt preg på NHL i over et tiår. Mats Zuccarello bærer for tiden draktnummer 36 hos Minnesota Wild, men ishockeystjernen fra Oslo har også flere jern i ilden.

I juni ble Zuccarello presentert som det nye norske ansiktet til Baume & Mercier. En spennende og frisk signering, som de færreste nok så komme.

Samarbeidet er bundet opp mot Zuccarellostiftelsen, som ble grunnlagt i 2016 for å gi barn og unge muligheten til å delta i idrett, uavhengig av deres bakgrunn, kjønn, etnisitet og økonomiske situasjon.

Under helgens Zuccarella All Star Game i Stavanger trakk Baume & Mercier sløret av en eksklusiv limited edition i samarbeid med Mats Zuccarello. I motsetning til en del av konkurrentene i klassen er ikke slike spesialmodeller noe Baume & Mercier har for vane å gjøre. Pådriveren bak prosjektet er den mangeårige norske distributøren Product Line, som fikk ledelsen i Sveits til å stille seg bak prosjektet.


ANNONSE


Basert på Riviera

Zuccarello Limited Edition Riviera bygger på femte generasjons Riviera, som ble lansert med stor suksess i 2021. Førsteutgaven av Riviera ble i sin tid introdusert i 1973 – bare ett år etter den ikoniske Royal Oak fra Audemars Piguet, og hele tre år før Patek Philippe Nautilus. Bak designet stod den anerkjente klokkedesigneren Jean-Claude Gueit.

Spesialmodellen for Zuccarello bygger på Riviera Baumatic i 42 mm størrelse. Det betyr en kasse med tolvkantet bezel og eksponerte skruer, som er fullt funksjonelle og ikke bare til pynt. Tallskiven har en mørkegrå sotet finish, og er utført i safirglass med innsyn til urverket under.

Baume & Mercier Riviera Mats Zuccarello Limited Edition.

Baume & Mercier har lagt seg på en forholdsvis diskré linje fremfor overlessede referanser til samarbeidspartneren. På armen er det bare de røde detaljene – sekundviseren, stripen på kronen og gummiremmen – som hinter om en klokke utenom det vanlige. For de som syns at rød gummi blir litt i overkant, følger stållenke også med i boksen.

Baume-fansen (eller svært observante lesere) vil kanskje legge merke til at sekundviseren har en motvektsside formet som symbolet phi – et annen liten detalj som ikke forekommer på standardversjonen av Riviera Baumatic.

Solid innmat

På baksiden er imidlertid «Zuccarello-klokken» mer direkte. Glasset i baklokket er dekorert med nordmannens navn og draktnummer, og hvert eksemplar er individuelt nummerert.

Urverket er et Baumatic kaliber BM13-1975A, som i sin tid ble utviklet av Baume & Mercier i samarbeid med ValFleurier og produseres av sistnevnte. Baumatic-verket har en gangreserve på fem dager og skal være presist til -4/+6 sekunder i døgnet. Baume & Mercier oppgir en resistens mot magnetfelt opptil 1.500 Gauss, samt et oppgitt serviceintervall på minst fem år. Sterke spesifikasjoner har medført at grunndesignet senere har funnet veien til dyrere merker som IWC og Panerai.

Eksklusiv i ordets rette forstand

Mats Zuccarello Limited Edition Riviera har fått referansenummer 10779, og er kun tilgjengelig i 36 eksemplarer. Bestillingen kan bare gjøres ved å melde sin interesse via importøren Product Line, som har satt opp en egen landingsside for interesserte.

Veiledende pris er satt til 49.500 kroner, og leveringen er estimert til tidlig desember 2023. Ikke overraskende vil også deler av inntektene fra salget gå til støtte av Zuccarellostiftelsen.

Under den såkalte auksjonsmiddagen som ble avholdt etter Zuccarello All Star Game, gikk også ett eksemplar av Mats Zucarello Limited Edition Riviera under hammeren for 99.999 kroner til inntekt for Zuccarellostiftelsen.


ANNONSE