Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Glashütte Original Sixties Annual Edition 2020

Glashütte Original Sixties Annual Edition 2020

To lyseblå spesialmodeller som kun vil produseres i år.

Siden 2018 har Glashütte Original kjørt en litt annen vri på limited editions: Fremfor å lage klokker i et spesifikt oppgitt antall, begrenses produksjonen av «Annual Edition» til ett år. Dermed er det eksakte antallet delvis avhengig av etterspørselen, og med et tydelig definert vindu for tilgjengelighet. Klokkene er basert på eksisterende kolleksjonsmodeller, men gis en distinkt ny urskive.

Sixties og Sixties Chronograph Annual Edition 2020. (Foto: Glashütte Original)

Årets utgaver er basert på de vintage-inspirerte modellene Sixties og Sixties Chronograph. «Tre-viseren» har vært et fast innslag i Annual Edition siden begynnelsen, mens kronografen gjør sin debut. Urskiven er i år av den litt mer sobre sorten, med lys gråblå tone. Glashütte Original beskriver fargen som «isbreblå», med en spesiell gradert effekt – dégradé – som er mørkere ut mot kantene. Resultatet er kanskje den mest elegante Annual Edition til nå.

Begge de to nykommerne drives av urverk i Glashüttes egenproduserte kaliber 39-familie. I kronografens tilfelle benyttes en modul fra Dubois-Dépraz, som bidrar til å holde prisen på et forholdsvis tilgjengelig nivå. Fra verksiden fremstår klokkene dermed som nært identiske. Selv om kaliber 39 kan kalles et slags innstegsverk for merket, bys det på flott finisj og særtrekk som svanehals, trekvart-plate og skjelettert rotor med logo.

Kaliber 39. (Foto: Glashütte Original)

Førsteinntrykk

Urskiver har en spesiell plass hos Glashütte Original. Det tyske merket har ikke bare en lang historie med frekke skivedesign, men er også en av få produsenter med egen skivefabrikk (basert i Pforzheim og integrert i Glashütte Original i 2012). Sånn sett er det ikke vanskelig å forstå hvorfor Annual Edition setter skivene i fokus.

Personlig syns jeg ideen er god. Her handler det ikke om å skape falske løfter om fremtidige samlerobjekter, eller et overdrevet fokus på eksklusivitet. Først og fremst tolker jeg initiativet som en fin mulighet for merkets samlere til å skaffe seg noe litt smalere enn de gjengse kolleksjonsmodellen. En årlig fristelse, uten at det er ispedd masse markedsførings-bullshit.

Årets utgaver er utvilsomt stilige, men i mine øyne mangler noe av det lille ekstra. Sannsynligvis vil klokkene treffe et bredere publikum enn tidligere, men kostnaden er at sjarmen og dristigheten til de foregående modellene er betydelig redusert. Likevel – som med enhver Glashütte Original, er det veldig vanskelig å gjøre et bomkjøp.

Fakta og pris

Modeller: Sixties / Sixties Chronograph Annual Edition 2020
Diameter: 39 mm / 42 mm
Tykkelse: 9,4 mm / 12,4 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 3 bar (30 meter)

Urverk: 39-52 / 39-34
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder / timer, minutter, små sekunder, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hertz)
Gangreserve: 40 timer (+/- 5 %)

Rem: Gråbrun nubuk

Veiledende pris: 6.600 euro / 8.100 euro
Tilgjengelighet: Hos Glashütte Original boutiques og utvalgte forhandlere nå

Mer informasjon er tilgjengelig på glashuette-original.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!