Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Introduserer Sinn T1 B og T2 B

Introduserer Sinn T1 B og T2 B

Jon Henrik Haraldsen

Sinn lanserer nye dykkermodellene T1 B og T2 B, med blå galvaniserte urskiver.

Snakker vi om de tøffeste av de tøffe, er det vanskelig å komme utenom tyske Sinn Spezialuhren. Det Frankfurt am Main-baserte merket har gjort seg spesielt bemerket for sine Einsatzzeitmessern («mission timers»), hvor et tøft «no bullshit» ytre, blir backet opp av topp funksjonalitet, robusthet og teknologi. Da er det kanskje ikke så rart at Sinn er førstevalget til både brannmenn og den tyske spesialstyrken GSG 9. Sinn lager verktøyklokker slik verktøyklokker bør være.

SINN_T1B_F_MB

Med de nye Sinn T1 B (EZM 14) og Sinn T2 B (EZM 15), introduseres et blått alternativ til de vanlige T1 og T2-modellene, som ble introdusert i 2013. Slike ytre endringer for å skape blest om en eksisterende modell, er ikke alltid like vellykkede, men de blå galvaniserte urskivene må kunne sies å være en suksess – dette ser jo faktisk veldig bra ut, og blått har de siste årene vært en populær «motefarge» innen urverdenen.

SINN_T2B_F_SB-B

Begge urene har urkasser i titan grad 5, som er behandlet med Sinn sin spesielle «Tegiment»-teknologi, som gjør kassene svær riperesistante. Storebror Sinn T1 B, har en diameter på 45 mm og er vannresistant til 200 meter, mens Sinn T2 B måler 41 mm, og er vannresistant til 100 meter. Forskjellene i de fysiske dimensjonene gjør naturligvis et utslag i vekten, men med henholdsvis 71 gram og 59 gram, er det uansett snakk om nokså lette klokker.

Rundt de riperesistante safirkrystallene i front, finner vi en dreibar dykkerkrans. Både T1 B og T2 B møter kravene for DIN 8319-standarden for vannresistanse, og DIN 8306-standarden for dykkerklokker. Legg til de europeiske standardene for dykkerutstyr (EN 250 og EN14143, sertifisert av DNV GL), og det bør ikke ikke være noe tvil om at disse urene faktisk er dykkerklokker. I typisk Sinn-ånd byr modellene også på Sinn sin særegne Ar-Dehumidifying-teknologi, som eliminerer faren for dugg på innsiden av krystallen, klokkene er operative mellom -45 til 80 grader Celsius.

T2 B har indikator for Ar-Dehumidifying i kassen, mens T1 har denne kl. 6 på urskiven.
T2 B har indikator for Ar-Dehumidifying i kassen, mens T1 har denne kl. 6 på urskiven.

På innsiden av begge modellene, tikker et modifisert selvtrekkende mekanisk Soprod A10-2, som har en gangreserve på rundt 42 timer.

Sinn T1 B og Sinn T2 B er tilgjengelig på enten skinnrem, metallenke eller gummirem, og prisene starter på 2.290 euro (T2 B) og 2.490 euro (T1 B) før avgifter. Mer informasjon er tilgjengelig på merkets hjemmeside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.