Leses nå
Sinn lanserer T50-kolleksjonen

Sinn lanserer T50-kolleksjonen

  • Tre nye dykkermodeller, hvor titan er fellesnevneren.
  • To standardutgaver og én i begrenset opplag.
  • Priser fra 2.990 EUR til 4.980 EUR.

Tyske Sinn har alltid fokusert sterkt på robuste klokker, uten overdreven bruk av mikkmakk eller unødvendig pynt. Det har resultert i mange fine lanseringer, med moderne klassikere som U1, U50 og Pilot Watch 104 som noen av høydepunktene. Gjennom årene har også selskapet utviklet en solid fanskare, som åpenbart verdsetter selskapets filosofi, særtrekk og fokus på tysk kvalitet.

T50, T50 GBDR og T50 GoldBronze.

Nå lanseres en ny familie dykkerklokker – T50. En modellserie som ved lansering består av tre ulike referanser, bygget over samme lest. Oppskriften er samtidig mistenkelig lik publikumssuksessen U50, men utover den åpenbare utskiftningen av ubåtstål (U) med titan (T), byr også nyhetene på en del visuelle særtrekk.

Titan og GoldBronze

Side om side med U50 ser man fort at Sinn har valgt å gjøre endringer på både bezel, timemarkører og visere, hvor sistnevnte nå har fått sverdformede varianter. Fortsatt er lesbarheten definitivt i fokus, men grepene plasserer T50 litt mer mot det klassiske fremfor U50s enda mer kraftfulle uttrykk. Legg også merke til utskjæringene på bezelringen, som er lett endret.

T50 på grå silikonrem.

Størrelsesmessig er nyhetene også sammenlignbare med søskenet, hvor kassediameteren er identisk med sine 41 millimeter, mens høyden – av litt ukjent årsak – har vokst fra 11,2 til 12,3 millimeter. Det skyldes i allefall ikke en endring på mekanikken, for her brukes fortsatt velkjente Sellita SW300-1.


ANNONSE


Selv med de designmessige endringene, er det først og fremst materialbruken som er familiens viktigste egenskap. For standardmodellen T50 betyr det baklokk, mellomkasse og bezelring i titan, som gir en mørk og nesten militær farge, samtidig som vekten tikker inn på skarve 53 gram. Det er imponerende i en dykker som tåler opphold 500 meter under havskorpa – og som er sertifisert iht. alle moderne dykkerstandarder fra DNV.

GoldBronze i bezelringen på T50 GBDR.

T50 GBDR er andre modell i familien og også en del av standardkolleksjonen. Her bys det på den nye og Sinn-utviklede legeringen GoldBronze 125 i bezelringen, som opplyses å bestå av 87,5% bronse og 12,5% gull. Her spiller tyskerne åpenbart både på populariteten rundt twotone, samtidig som man henter inn klassiske dykkerhjelmer med den dunkle og vakre bronsefargen. Bruken av gull i legeringen skal, utover å være enda mer allergivennlig og rustbestandig, også gi en bremset patinering – sammenlignet med ordinære bronsevarianter.

Siste medlem av familien, i det minste ved lansering, er spesialmodellen T50 GoldBronze. Her er også mellomkassen byttet ut med den nye legeringen, mens baklokket fortsatt leveres i titan. Denne utgaven kommer med en spesiell tallskive og sekundviser, som minner sterkt om den vi så på U50 DS – og vil kun bli produsert i 300 eksemplarer.

Sinn T50 GoldBronze kommer i kun 300 eksemplarer.

Overført fra U50/U1 er også bruken av en sandblåst overflate hvor man på bezelen bruker «TEGIMENT Technology» for å øke ripebestandigheten. Også sikringen av bezelringen, hvor man må trykke ned før man dreier, er tatt med.

T50 starter på 2.990 EUR med lærrem og beveger seg opp til 3.380 EUR med silikonrem (som utrolig nok ligger 40 EUR over valget av lenke i titan). T50 GBDR spenner fra 3.750 EUR til 4.140 EUR, mens T50 GoldBronze kun leveres på tekstilrem til den nette sum av 4.980 EUR.


ANNONSE