Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Sniktitt: Sinn Project Meisterbund 1

Sniktitt: Sinn Project Meisterbund 1

Jon Henrik Haraldsen

Tyske Sinn gir en snikktitt på modellen «Meisterbund 1», hvor «Made in Germany» står i fokus.

Sinn er primært kjent for sine tøffe sportsur, som hittil har kombinert tysk design med sveitsiske urverk. Men ting er tydeligvis på gang hos det Frankfurt am Main-baserte selskapet, som nå gir oss en sniktitt på deres seneste prosjekt: Meisterbund 1.

SINN_6200RG_F_LBAlliCognac_Rendering_CMYK_web

Model 6200 Meisterbund 1 er merkets første mekaniske ur hvor essensielle deler som urkasse, urskive, urverk og fjær, helt og holdent er produsert i Tyskland. Prosjektet er et samarbeid mellom tre tyske aktører innen urproduksjon – Sinn Spezialuhren, Sächsische Uhrentechnologie Glashütte (SUG) og Uhren-Werke-Dresden (UWD).

SINN_SUG_CMYK_web

SUG har siden oppstarten i 1999 hatt tette bånd til Sinn, og står blant annet bak Sinn sine høyteknologiske urkasser. Det hører også med til historien at dagens Sinn CEO Lothar Schmidt, var en av selskapets grunnleggere. UWD besitter på sin side ressursene til å både utvikle og produsere alt fra individuelle urkomponenter til komplette urverk.

SINN_UWD33_Rendering_RGB_web

For Meisterbund 1 står ikke overraskende SUG bak den 40 mm store urkassen i 18 karats gull, mens Sinn står bak designet, og UWD stiller med det håndtrukne mekaniske urverket, som har en gangreserve på 55 timer. Dette er potensielt «Made in Germany» på sitt beste, og hele uret monteres og ferdigstilles i Tyskland.

Alle detaljene er ennå ikke kjent, men Meisterbund 1 skal produseres i kun 55 eksemplarer (et nikk til Sinn sitt 55-års jubileum neste år), og ventes offisielt lansert på vårparten 2016.

Hvorvidt dette er startskuddet på en ennå større satsning på heltyske ur er det for tidlig å si noe om, men muligheten for dette er åpenbart tilstede.

Mer informasjon er tilgjengelig på Sinn sin hjemmeside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.