Leses nå
Sinn 104 St Sa A B E

Sinn 104 St Sa A B E

Sinn hiver arabiske tall og beige fargetoner på sin velkjente pilotklokke.

Pilotklokker har alltid vært selve grunnpilaren for Sinn Spezialuhren og modell 104 er kanskje pilotklokken over noen i deres nåværende kolleksjon. Fra den først ble lansert i klassisk sort har vi de senere årene sett flere ulike skivevarianter komme til, herunder blå, grå, hvit og en sprek «grønnspraglet» variant på fjorårets Baselworld.

Den grønne var ikke første gang Sinn beveget seg litt bort fra det trygge og klassiske, men var likevel med å understreke det tyske merkets forsøk på å bli litt mer friske. Håpet er nok å treffe et litt bredere og yngre publikum enn før.

En variant av 104 St Sa med blå solstrålemønstret skive finnes allerede i kolleksjonen til Sinn. Denne nylanseringen skiller seg i hovedsak fra eksisterende variant med sine arabiske timemarkeringer, samt bruken av beige Super-LumiNova på tall, visere og pilen i bezelen. Klokken leveres også med to ulike remmer – begge med litt slitt utseende som understreker Sinns forsøk på å sende tankene våre tilbake i tid.

Oppskriften på resten av modellen er velkjent fra eksisterende standardutgaver. Det betyr en 41 millimeter stor urkasse i polert rustfritt stål, blått bezelinnlegg av aluminium og safirglass på begge sider. Bezelet er forøvrig av «pilottypen» hvor 60-minutters-skalaen er synkende og dermed velegnet for klassisk navigering.


ANNONSE


«EINE von 1000» – én av tusen. (Foto: Sinn)
(Foto: Sinn)

Sinn fremhever også klokkens motstandsdyktighet mot både høyt og lavt trykk i markedsføringen. En problemstilling som vel sjelden ses i praksis, men som har blitt litt aktualisert de seneste ukene med historisk lavt lufttrykk over kongeriket og dermed flere innstilte flyavganger.

På innsiden fortsetter man med det trygge valget i form av SW 220-1, som har fått teksten «Eine von 1000» på rotoren for å understreke at klokken kommer i et begrenset antall.

Førsteinntrykk

Bruken av «kunstig eldet» Super-LumiNova har etterhvert blitt svært utbredt, med vekslende hell. Designtrekket vekker også sterke følelser hos entusiastene, enten det er med positivt eller negativt fortegn. Personlig liker jeg det veldig godt, når det er gjort riktig – med gode eksempler som Breitling Navitimer Ref. 806 1959 Re-Edition eller Blancpain Air Command Flyback Chronograph.

(Foto: Sinn)

Sinn er litt vågale når de velger å bruke en blå skive med solstrålemønster og nevnte beige farge. Det er et valg med langt svakere historisk knytning enn ren sort, og som dermed gjør at jeg oppfatter det hele som mindre korrekt. Det er ikke et vesentlig poeng i seg selv, for jeg likte den grønne varianten som kom i fjor meget godt. Likevel er det noe med den blå skiven, de beige markeringene og den utstrakte bruken av hvitt på bezelen forøvrig som gjør det hele litt rotete. Det appellerer ikke helt til min smak, uten at andre trenger å være enig.

Klokkene til Sinn imponerer meg imidlertid på mange områder. De tilbyr en «no bullshit»-tilnærming som ofte gir god valuta for pengene. Jeg har derfor ingen betenkeligheter med teknisk utførelse, men personlig ville jeg valgt en av de andre variantene av 104 om den stod på innkjøpslisten.

Fakta og pris

Modell: Sinn 104 St Sa A B E
Dimensjoner: 41 x 11,5 millimeter
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 20 ATM (200 m)

Urverk: Sellita SW 200-1
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dag, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 38 timer

Rem: Leveres med to ulike remmer

Veiledende pris: ca. 14.000 kroner
Tilgjengelighet: 1.000 eksemplarer

Mer informasjon er tilgjengelig på sinn.de.


ANNONSE