Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Årets nyheter fra A. Lange & Söhne

Årets nyheter fra A. Lange & Söhne

Lange introduserer fem nye referanser – inkludert én splitter ny modell.

Pulsen stiger alltid noe når årets SIHH-nyheter fra Lange presenteres. Under oppkjøringen til messen i Genève har merket gitt flere små hint sosiale medier, om hva som vil komme. 2019 markerer nemlig to spesielle jubileum – 25-årsjubileum for den ikoniske Lange 1, og 10-årsjubileum for den nesten like ikoniske Zeitwerk.

Without further ado, her er årets nyheter fra den tyske tungvekteren:


Lange 1 «25th Anniversary»

Jubileumsutgaven av Lange 1 ble egentlig vist frem den 10. januar, og vi har allerede skrevet om den her. For å gjøre en kjapp recap, dreier det seg om en limited edition på 250 eksemplarer med flere unike trekk. Kassen i hvitt gull har hengslet baklokk, dekorert med både manufakturet og navnene til Langes moderne grunnleggere, Günter Blümlein og Walter Lange. Tallskiven byr på blå detaljer – en farge som også har funnet veien til urverkets graverte balanseklobe (en første for Lange).

Lange 1 «25th Anniversary» har fått en veiledende pris på 43.700 euro (tysk listepris inkl. mva.), og leveringen starter allerede i januar.


Datograph Perpetual Tourbillon

Årets nytolkning av Datograph Perpetual Tourbillon gjør den lille maskinen enda et hakk mer sexy. For første gang har modellen fått en kasse i hvitt gull, kombinert med en frekk tallskive i rødt gull. En herlig oppfølging til den mer formelle førsteutgaven i platina med svart skive, som ble introdusert i 2016.

Nye Datograph Perpetual Tourbillon blir tilgjengelig i kun 100 eksemplarer, og har en veiledende pris på heftige 285.000 euro (tysk listepris inkl. mva.). Leveringen forventes å starte i mai.


Zeitwerk Date

10-årsjubileet til den digitale Zeitwerk, kan naturligvis ikke gå upåaktet hen. Siden lanseringen i 2009 har vi sett flere kompliserte (og uhyre kompliserte) variasjoner på Zeitwerk-temaet. Årets splitter nye utgave er kanskje ikke den mest kompliserte, men er trolig den mest praktiske.

Ved å hjelp av det nye egenproduserte kaliber L043.8, kan modellen nå by på datovisning. Visningen skjer via en spesiell glassring, som omgir tallskiven, og hvor gjeldende dato er markert med rødt. En ukonvensjonell og elegant løsning, som kler Zeitwerk godt. Vellykket er også den nye grå tallskiven, som hviler i en 44,3 mm kasse i hvitt gull.

Zeitwerk Date har en veiledende pris på 89.000 euro (tysk listepris inkl. mva.), og leveringen skal starte i juni.


Langematik Perpetual Honeygold

Langematik har vært en del av Langes kolleksjon siden 2001. Klokken ble i sin tid verdens første med automatiske evighetskalender med dobbelt datovindu, og har en klassisk uttrykk som har holdt seg svært godt i tiden.

Årets nye utgave bygger på samme formel som forgjengeren, men den 38,5 mm store kassen er nå utført i Langes eget «honeygold». Gull-legeringen er betydelig sterkere enn ordinært gull, og brukes eksklusivt av Lange. Faktisk er nye Langematik kun den åttende referansen i honeygold, siden materialet ble introdusert i 2010.

Nye Langematik Perpetual Honeygold er begrenset til 100 eksemplarer. Den veiledende prisen er satt til 85.000 euro (tysk listepris inkl. mva.), og leveringen starter i mai.


Richard Lange Jumping Seconds

2019 byr også på et gjensyn med herlige Richard Lange Jumping Seconds, som vi skrev en omtale av i sommer. Modellen er forholdsvis ny av dato, og ble lansert under SIHH i 2016. Årets nye utgave byr på en 39,9 mm kasse i hvitt gull, en splitter ny svart tallskive.

Nye Richard Lange Jumping Seconds har en veiledende pris på 71.000 euro (tysk listepris inkl. mva.), og ventes tilgjengelig fra april.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.