Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Lange feirer 25-årsjubilanten Lange 1 med en ny spesialmodell.

Da verden ble introdusert for det moderne A. Lange & Söhne i Dresden den 24. oktober 1994, bestod kolleksjonen av modellene Lange 1, Arkade, Saxonia, og Tourbillon Pour le Mérite. Spesielt førstnevnte skulle vise seg å få en nærmest ikonisk status blant klokkeinteresserte.

I dag er Lange 1 nærmest synonymt med det prestisjetunge tyske manufakturet, og designet har med årene bevist sin tidløse karakter. Som jeg skrev i min omtale av Lange 1 for noen år siden, mestrer klokken den vanskelige balansegangen mellom det som ofte er motsetninger.

Den hyllet fortiden – men var også tidløs. Den hadde unike designkarakteristikker – men var ikke sær. Den bød på finisj og kvalitet på øverste hylle – med var likevel diskré.

A. Lange & Söhne Lange 1 «25th Anniversary». Foto: A. Lange & Söhne

Nye Lange 1 «25th Anniversary» er en liten feiring av den populære 25-årsjubilanten. Klokken er begrenset til 250 eksemplarer, og byr på en håndfull trekk som diskré skiller den fra standardutgaven. Dette er for øvrig ikke første gang Lange 1 feires, og noen husker kanskje jubileumssettene fra 2014. Her var tallskiver med intrikat guilloché den røde tråden for samtlige modeller.

Årets nyhet har derimot fått en sølvfarget tallskive, med blå indekser, numeraler, og tekst. Kassen er utført i hvitt gull, og er for anledningen en såkalt «hunter-kasse» med hengslet baklokk. Lokket er dekorert med Langes manufaktur, samt «Günter Blümlein» og «Walter Lange» – det moderne A. Lange & Söhnes nå avdøde grunnleggere.

Under baklokket finner vi Langes kaliber L121.1, som vi også kjenner var inneværende utgaver av Lange 1. Urverket er i utgangspunktet pent dekorert, men balansekloben har blitt spesialbehandlet. Det håndgraverte mønsteret er utført i blått, som gjenspeiler det blå temaet fra tallskiven.

Kaliber L121.1 med gravert blanseklobe fyllt med blått. Foto: A. Lange & Söhne

Spesifikasjoner:

  • Modell: A. Lange & Söhne Lange 1 «25th Anniversary», ref. 191.066.
  • Det ytre: Kasse i hvitt gull, 38,5 mm diameter, 10,7 mm tykkelse – hengslet baklokk med dekorasjon – safirglass i front og baklokk – blå rem i alligatorskinn.
  • Det indre: Egenprodusert Lange kaliber L121.1, manuelt opptrekkbart – timer, minutter, små sekunder med sekundstopp, gangreserve, dobbel dato –72 timer gangreserve – 21.600 vph – håndfinisjert.
  • Pris: ca. 43.700 euro (tysk listepris inkl. mva.) – 250 eksemplarer.
Ingen kommentarer

Kommentarfeltet er stengt