Leses nå
IWC Pilot’s Watch Spitfire

IWC Pilot’s Watch Spitfire

IWC revitaliserer «Spitfire» med syv nye referanser.

Om ikke akkurat noe «Year of the Pilot’s Watch», er vi sannelig ikke langt unna. Med høyt fokus på pilotklokker, presenterer IWC nå en rekke nye tilskudd deres populære kolleksjon. Mest sentralt er syv nye Spitfire-modeller, som vil inngå som en egen serie i Pilot’s Watch-kolleksjonen. Spitfire-navnet dukket for første gang opp i 2003, som noe mer klassiske og elegante tolkninger av IWCs «vanlige» pilotklokker.

Årets nyheter er et steg bort fra denne filosofien, med mer militære design inspirert av det historiske jagerflyet kolleksjonen deler navn med. Videre er samtlige modeller utstyrt med IWCs egenproduserte urverk. Det må sies å være en spennende utvikling for IWC, som de seneste årene har hatt et betydelig innslag av tredjepartsproduserte urverk fra ETA og Sellita i deres rimeligere modeller.

Men nok småprat – her er klokkene:

Pilot’s Watch Automatic Spitfire

Den enkleste Spitfire-klokken, er trolig også den som kan være mest aktuell for norske kjøpere. Klokken kommer i to versjoner – én i stål, og én i bronse. Førstnevnte har fått en matt svart tallskive, mens sistnevnte er lett olivengrønn. Begge har et tydelig militært preg, med sverdvisere og patina-aktige detaljer.

Størrelsen er nedjustert til 39 mm, som er i tråd med merkets eldre pilotklokker. På innsiden tikker IWCs egenproduserte 32110, som har en gangreserve på 72 timer. Urverket er beskyttet av et jernbur, som sikrer gode antimagnetiske egenskaper.


ANNONSE


IW326801 (stål) har fått en foreløpig veiledende pris på 4.900 euro, mens IW326802 (bronse) er noe dyrere med 5.500 euro.

Pilot’s Watch UTC Spitfire Edition «MJ271»

Om hukommelsen ikke svikter, begynner det å bli noen år siden IWC hadde en «enkel» GMT-modell i deres kolleksjon. Pilot’s Watch UTC Spitfire Edition «MJ271» er i så måte et gledelig gjensyn med merkets særegne UTC-komplikasjon, som etter sigende ble designet av Kurt Klaus en gang på 90-tallet. Komplikasjonen debuterte i den litt ukjente ref. 3251 fra 1998, hvor den jobbet sammen med et basekaliber fra ETA.

Årets nykommer er utført i bronse, og har en tallskive med samme olivengrønne farge som de øvrige referansene i samme materiale. Innmaten er det nye og egenproduserte kaliber 82710 med Pellaton opptrekksmekanisme, og en gangreserve på 60 timer. Kassen måler 41 mm, som er et par millimeter opp fra den opprinnelige 98-modellen.

IW327101 vil kun bli tilgjengelig i 271 eksemplarer(!), og har fått en foreløpig veiledende pris på 9.990 euro

Pilot’s Watch Chronograph Spitfire

En Spitfire-serie er ikke komplett uten en kronograf, og årets to nye referanser er langt på vei innertiere. Designet er tydelig inspirert av den populære ref. 3706, fra det som mange anser å være IWCs gyldne periode.

To varianter blir tilgjengelig – én i bronse (presentert før messen), og én i stål. Utgaven i bronse har en olivengrønn tallskive, mens utgaven i stål er svart. Klokkene markerer også debuten til IWCs egenproduserte kaliber 69380, som for første gang er å finne i en pilotklokke. Urverket er selvopptrekkende, og har en gangreserve på 46 timer.

IW387901 (stål) har fått en foreløpig veiledende pris på 6.400 euro, mens IW387902 er noe dyrere med sine 6.990 euro.

Les også...

Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition «The Longest Flight»

Navnet «Timezoner» dukket for første gang opp hos IWC i 2016, da merket gjennomførte en fornyelse av hele Pilot-kolleksjonen. Årets utgave er litt enklere en forgjengeren, og dropper kronografen til fordel for IWC egenproduserte kaliber 82760. Ved å vri bezelet til en bestemt tidssone, justeres både 24-timersvisningen, timeviseren, og datoen samtidig.

Timezoner Spitfire Edition «Longest Flight» har en kasse i stål, og måler 46 mm i diameter. Det er altså snakk om en forholdsvis stor klokke, som er nærmere Big Pilot enn Mark XVII. 24-timersvisningen kl. 12 minner sterkt om gamle Pilot UTC (ref. 3251), noe som definitivt er positivt i min bok.

Nye Timezoner er for øvrig dedikert til prosjektet «Silver Spitfire – The Longest Flight», som hvor pilotene Steve Boultbee Brooks og Matt Jones skal fly jorden rundt i en Spitfire. IW395501 vil produseres i totalt 250 eksemplarer, og foreløpig veiledende pris er 14.100 euro.

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Spitfire

Sist men definitivt ikke minst er en ny tolkning av IWCs velkjente Big Pilot’s Watch. Klokken er begrenset til kun 250 eksemplarer, og byr på merkets velkjente evighetskalender-komplikasjon, som i sin tid ble utviklet av Kurt Klaus. Det egenproduserte kaliber 52615 byr på 7 dager gangreserve, og Pellaton-opptrekk, er ganske enkelt noe av det heftigste IWC har å by på.

Heftig er også bronsekassen på 46,2 mm, som også her er matchet med en olivengrønn tallskive. Skal man sikre seg et eksemplar av nye IW503601, må man belage seg på å betale omkring 31.600 euro.