Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Reverie Classic

Reverie Classic

Jon Henrik Haraldsen

Den store fremveksten av såkalte «microbrands» har gitt et mer spennende utvalg av nye merker i de lavere prisklassene, men gjort desto vanskelige å skille klinten fra hveten. Singapore-baserte Reverie, er imidlertid et av de unge urmerkene det kan være verdt å notere seg.

Tidligere i sommer fikk jeg anledning til å ta en nærmere kikk på Reverie sin debutklokke, den maritimt-inspirerte Sea-Spirit fra 2015 (omtalen kan leses her). Klokken var et hyggelig bekjentskap, som imponerte med et stilig design og mye klokkeglede for pengene.

reverie-classic-4342

Årets nye Reverie Classic, er trolig beviset på at det unge merket er i ferd med å etablere sin egen særegne identitet. Den karakteristiske puteformede urkassen i stål, er den samme som i fjorårets modell. Diameteren er fortsatt 41 millimeter, som for mange nok vil være nært ideelt for et ur som dette. Fasongen minner om f.eks. Longines Heritage 1935, men helhetlig oppfattes uret som noe ganske forskjellige fra Longines sin hyllest til fortiden.

reverie-classic-4352

Navnet tilsier at det dreier seg om vintage-inspirasjon, og i mitt hode er det litt flair fra 70-tallet som har sneket seg inn. Den sølvfargede urskiven har store tydelige appliserte indekser, og et stort vindu for dag og dato, som bidrar til en helhet som fremstår som litt retro. Kult retro.

reverie-classic-4346

To andre forskjeller har funnet veien til Classic, i form av klassiske blånerte pilformede visere, og en enklere krone. Personlig ville jeg nok foretrukket enklere batong-visere, men den forholdsvis store kronen, er et fin match til helheten. Det er uansett umulig å ikke anerkjenne Tay for å ha et høyere detaljfokus, enn hva man typisk ser i denne prisklassen blant andre mikromerker.

reverie-classic-4336

I likhet med Sea-Spirit, byr også Reverie Classic på en forseggjort urskive litt utenom det vanlige. Denne gangen er det snakk et mer tradisjonelt guilloché bølgemønster, som kler modellen godt. Bølgene springer symmetrisk ut fra klokkens sentrum, noe som også harmonerer bra med sunray-mønsteret, som omslutter det blankpolerte bezelet i front.

Vendes uret rundt, ser man rett inn i klokkens indre. Fortsatt er det et urverk fra japanske Miyota, som benyttes, men denne gangen er det snakk om et Miyota kaliber 820A. Dette selvtrekkende mekaniske verket, byr på vanlig tidsvisning (timer/minutter/sekunder), samt visning av dag (engelsk og spank) og dato. Gangreserven er oppgitt til å være mer enn 40 timer, og presisjonen skal ligge rundt -20/+40 sekunder per dag.

reverie-classic-4349

Finishmessig, er det viktig å ha de rette forventningene, sett i forhold til hvilken prisklasse man befinner seg i. Her er det ingen tvil om at verket har et veldig industrielt preg. For de som finner glede i rå og ujålete mekanikk, innfrir Miyota-verket kravet.  Men dersom man forventer ETA-nivå av finish, vil man dessverre bli skuffet.

Et ur som Reverie Classic, kan fort ende opp som en «daily beater». Dermed er det også betryggende å vite at merket har utstyrt klokken med en riperesistant safirkrystall i front. 100 meter vannresistanse (10 ATM) betyr at uret på papiret kan svømmes med, men det er vel de færreste som tar med seg denne typen ur ut i bassenget.

reverie-classic-4326

Remmen i alligator-preget kalveskinn er helt akseptabel for denne prisklassen, og foldespennen byr på et velfungerende design som vi har sett så mange ganger tidligere. Classic leveres for øvrig med en ekstra brun lærrem med klassisk spenne, og begge remmene er utstyrt med baretter med hurtigskift-funksjon. Igjen, et tydelig fokus på detaljer.

reverie-classic-4351

Reverie Classic ble introdusert på crowdfunding-tjeneste Indiegogo (nå ferdigfinansiert med 250 prosent dekning), og klokken er produsert i 250 individuelt nummererte eksemplarer. En håndfull ur er fortsatt tilgjengelig til introduksjonspris via merkets hjemmeside, men veilledende pris vil være 400 amerikanske dollar.

reverie-classic-4330

Sett i lys av andre mikromerker, samt hva som tilbys av mer etablerte produsenter, er dette ingen upris. Dersom man ikke er avhengig av å ha et etablert merkenavn på urskiven, er Reverie et spennende alternativ. Med Classic, har Reverie også bevist at merket er verdt å følge med videre.

Mer informasjon om Reverie er tilgjengelig på reveriewatches.com.