Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på: Ressence

Tett på: Ressence

Navnet Ressence er et spill på renaissance (renessanse/gjenfødelse) og essence (essens), og står i følge produsenten for «gjenfødelsen av hva som er essensielt for et ur – å vise tiden». Ressence er hjertebarnet til den belgisk industridesigneren Benoît Mintiens, og merket lanserte sin første kolleksjon – Zero Series – på Baselworld i 2010.

I år er det den nye Type 3 som har blitt viet mest oppmerksomhet i internasjonale klokkemedier grunnet sitt særegne utseende og væskefylte(!) front. Type 3 har heller ingen tradisjonell krone, og alle justeringer skjer ved å betjene den ytterste ringen rundt baklokket på klokken.

Ressence Type 3 i endelig utførelse.
Ressence Type 3 i endelig utførelse.

Samtlige av Ressence-urene har et svært moderne og unikt design som definitivt får klokkeinteresserte til å kikke to, eller kanskje tre og fire ganger ekstra. Urene har ingen tradisjonelle visere, og tidsvisningen skjer via en relativt komplisert bevegelse av flere sirkulære skiver (se animasjonen her).

Ressence Type 3 (prototype). I bakgrunn skimtes, fra høyre, Type 1001, Type 1004 og Type 1002.

Det er vanskelig å forklare urenes virkemåte i klartekst, og Ressence er ur som enklest forstås gjennom å oppleve de med egne øyne. Bor man på Østlandet er dette noe man også vil ha mulighet til førstekommende torsdag på Urmaker Jacobsens Watch Enthusiast Event i deres forretning på Lillestrøm, hvor urene presenteres i regi av Ryantech AS.

For de som ikke har anledning til å ta turen følger en liten smakebit nedenfor:

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.