Leses nå
Armin Strom lanserer en ny variant av Mirrored Force Resonance

Armin Strom lanserer en ny variant av Mirrored Force Resonance

  • Armin Strom utvider kolleksjonen med en ny referanse basert merkets patenterte resonans-mekanisme.
  • Mirrored Force Resonance Manufacture Edition Blue har to synkroniserte balansehjul som svinger i motsatte retninger.
  • Modellen er begrenset til 50 eksemplarer og er priset til cirka 700.000 kroner.

Armin Strom er ikke helt som mange av de andre frittstående aktører innen moderne høyhorologi. Istedenfor å tilby nye tolkninger av kjente og kjære komplikasjoner, har det sveitsiske merket spesialisert seg på mekanismer for jevn krafttilførsel («constant force») og resonans. Tekniske finesser som i teorien kan forbedre et urverks kronometriske egenskaper.

Nå lanseres en ny variant av den heftige Mirrored Force Resonance. Modellen med den patenterte mekanismen ble opprinnelig presentert i 2016, men gjennomgikk en omfattende oppdatering i fjor.

Resonans i blått

Armin Strom Mirrored Force Resonance Manufacture Edition Blue.

Mirrored Force Resonance Manufacture Edition Blue går bort fra fjorårets helgrå uttrykk, og byr på en mørkeblå tallskive med teksturert finish. Samme farge har funnet veien til de to åpne underskivene for sekunder, som gir en massiv økning av kontrast mot urverket i bakgrunnen.

Urverket er fortsatt det egenproduserte ARF21, som utvilsomt er hovedattraksjonen ved den nye modellen. Med to sammenkoblede balansehjul som svinger i motsatt retning av hverandre, har Armin Strom (med hjelp fra CSEM – Swiss Center for Electronics and Microtechnology) skapt et urverk som utnytter det fysiske fenomenet resonans.


ANNONSE


To synkroniserte balanser

Noe forenklet kan man si at de to balansehjulene som et samlet og synkronisert system, som er mer resistent mot støt og vibrasjoner enn konvensjonelle urverk med én balanse. Energioverføringen mellom balansene reduserer avvik, og gir mer stabilitet og presisjon.

De to balansehjulene er forbundet med Armin Stroms «Resonance Clutch Spring».

Arbeidet til de to balansehjulene visualiseres på to separate underskiver, med propellformede sekundvisere som rotererer i hver sin retning. Ved hjelp av en felles flyback-funksjon som aktiveres med egen knapp på siden av kassen, kan man nullstille sekundviserne til samme startpunkt.

Ingen «big boy»

Teknisk har ARF21 en frekvens på 25.200 halvsvingninger per time (3,5 Hz), mens gangreserven er oppgitt til 48 timer. Estetisk byr urverket på en høy grad av håndfinish, som later til å være helt på høyde med mer etablerte merker i samme prisklasse. Kombinert med et ellers moderne uttrykk har Armin Strom skapt et urverk som er godteri for øynene.

Avansert mikromekanikk tar ofte mye plass, men Mirrored Force Resonance har fått plass i en 43 mm stålkasse med en tykkelse på 11,55 mm. Sammenlignet med førsteutgaven fra 2016 har årets nyhet en mer raffinert kasse, som tross den særegne «leppen» fremstår noe anonym. Samtidig stjeler ikke det enkle designet oppmerksomheten fra det som skjer på innsiden.

Mirrored Force Resonance har en forholdsvis allsidig diameter på 43 mm.

Armin Strom Mirrored Force Resonance Manufacture Edition Blue leveres på en blå Alcantara-rem, og er tilgjengelig i 50 eksemplarer. Veiledende pris er satt til 63.000 sveitsiske franc, som med dagens kurs er rett i underkant av 700.000 kroner.


ANNONSE