Leses nå
Førlanseringer fra IWC

Førlanseringer fra IWC

IWC viser frem fire nye pilotklokker i forkant av SIHH 2019.

I fjor rettet IWC alt fokus på merkets 150-årsjubileum, med en rekke spesialmodeller på tvers av de ulike kolleksjonene. Før dørene åpnes på SIHH i januar, viser merket nå frem noe av det vi har i vente.

I første omgang har IWC presentert fire nye klokker i den velkjente Pilot’s Watch-kolleksjonen. Ryktene sier imidlertid at vi ikke vil se en fullstendig «Year of the Pilot’s Watch», med en bred oppdatering av hele kolleksjonen. Valget av Pilot-modellene til førpremieren er nok likevel ikke tilfeldig, så bli ikke overrasket om vi i alle fall blir presentert flere nye varianter i januar.

Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition «The Longest Flight»

IWC Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition «The Longest Flight». (Foto: IWC)

Navnet «Timezoner» dukket for første gang opp hos IWC i 2016, da merket gjennomførte en fornyelse av hele Pilot-kolleksjonen. Årets utgave er litt enklere en forgjengeren, og dropper kronografen til fordel for IWC egenproduserte kaliber 82760. Ved å vri bezelet til en bestemt tidssone, justeres både 24-timersvisningen, timeviseren, og datoen samtidig.

Timezoner Spitfire Edition «Longest Flight» har en kasse i stål, og måler 46 mm i diameter. Det er altså snakk om en forholdsvis stor klokke, som er nærmere Big Pilot enn Mark XVII. 24-timersvisningen kl. 12 minner sterkt om gamle Pilot UTC (ref. 3251), noe som definitivt er positivt i min bok.

Nye Timezoner er for øvrig dedikert til prosjektet «Silver Spitfire – The Longest Flight», som hvor pilotene Steve Boultbee Brooks og Matt Jones skal fly jorden rundt i en Spitfire. Klokken vil produseres i totalt 250 eksemplarer, og prisen indikeres å bli rundt 14.100 euro.


ANNONSE


Pilot’s Watch Chronograph Spitfire

IWC Pilot’s Watch Chronograph Spitfire. (Foto: IWC)

Av alle de fire nyhetene, er dette min personlige favoritt. For det første er bronse og olivengrønn tallskive en uventet og vågal kombinasjon, som virkelig funker. For det andre debuterer IWCs egenproduserte kaliber 69000-familie (69380 for å være eksakt) i Pilot-kolleksjonen, og krymper samtidig kassen til 41 mm. Om ikke det er musikk i ørene for IWC-fansen, så vet ikke jeg.

Designmessig er det åpenbart at IWC har kikket bakover i det historiske arkivet. Både kassen og tallskiven minner sterkt om den klassiske ref. 3706, men riktignok uten de særegne viserne. Det er nok for mange et stort skritt i riktig retning, og et nikk til en periode som kanskje var IWCs sterkeste – i alle fall fra en entusiasts perspektiv. Endelig pris er ikke klar, men er indikert å bli rundt 7.050 euro.

Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium

IWC Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium. (Foto: IWC)

Kjennere vet at svarte pilotklokker ikke akkurat er fremmed territorie for IWC. Da tenker jeg ikke på senere årenes Top Gun-utgaver, men derimot ref. 3705 med keramisk kasse fra midten av 90-tallet.

Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun har fått en svart 44 mm kasse i Ceratanium, som kombinerer egenskaper fra både titan og teknisk keramikk. Det patenterte materialet ble utviklet av IWC, og blir nå for første gang brukt i en av merkets pilotklokker.

Årets nykommer byr også på IWCs velkjente modulære dobbelkronograf, i form merkets kaliber 79230. Komplikasjonen ble i sin tid utviklet av Richard Habring, og ble opprinnelig konstruert for å være kompatibel med Valjoux 7750. Prisen forventes å bli rundt 14.400 euro.

Les også...

Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition «Le Petit Prince»

IWC Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition «Le Petit Prince». (Foto: IWC)

IWC er kanskje best kjent for maskuline bruksklokker, eller stilrene dressklokker. Likevel er det ingen tvil om at merket også er svært kapable innen haute horlogerie. Det er tvilsomt om Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbilllon Edition «Le Petit Prince» finner veien hit til Norge, men det er likevel gøy se hva IWC kan.

Formen til den 46,2 mm store kassen er utvilsomt Big Pilot, og det samme er kronen. Der stopper imidlertid likhetene den «vanlige» Big Pilot, for kassen er utført i massivt rødt gull. Urverket er IWCs egenproduserte kaliber 94895, som byr på en tourbillon og «constant-force»-system for økt presisjon.

Ikke uventet er tallskiven blå, for dette er tross alt en «Le Petit Prince»-utgave. Om man ser etter, vil man også finne en artig referanse til «den lille prinsen» i månefaseindikatoren. Klokken er begrenset til 10 eksemplarer, og prisen ventes å bli heftige 238.000 euro.