Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Piaget lanserer Polo Skeleton

Piaget lanserer Polo Skeleton

Jon Henrik Haraldsen

En skjelettert utgave av den litt glemte utfordreren fra Piaget.

Etterspørselen etter luksuriøse stålklokker ser ikke ut til å dempes, og stadig flere aktører forsøker å ta sin del av kaken (eller smulene). Den seneste generasjonen Piaget Polo (tidligere kjent som Polo S) har vært på markedet i snart fem år, men har nok forsvunnet litt under radaren for de fleste. Kanskje er det litt krydder som må til, og nå utvides kolleksjonen med et friskt alternativ.

Piaget Polo Skeleton er noe mer enn bare en skjelettert utgave av den eksisterende modellen med tidsvisning og dato. Selv om uttrykket er umiskjennelig Polo, er det snakk om det slankeste medlemmet av kolleksjonen til dags dato.

Urverket er en utgave av Piagets sylslanke kaliber 1200P, som nå går under navnet 1200S1. Med en tykkelse på kun 2,4 mm, er det snakk om et av markeds tynneste selvtrekkende verk. Resultatet er en slank luksuriøs sportsklokke på kun 6,5 mm. Til sammenligning bruker den eksisterende Polo «tid-og-dato» et kaliber 1110P, som alene har en tykkelse på 4 mm.

Piaget 1200S1. Bilde: Piaget

Både dimensjonene og den skjeletterte skivesiden gir Polo Skeleton et annerledes og mer raffinert preg enn tidligere. Urverket har en moderne arkitektur, hvor synlige og hjul og mikrorotor er elementer som kan være til glede for mange entusiaster. Spesielt utgaven med PVD-belagte blå klober får frem en sterk konstrast mellom urverkets bevegelige og stasjonære komponenter.

I likhet med de eksisterende Polo-modellene kommer også Polo Skeleton på lenke, men har nå fått et hurtigskift-system. Derfor har Piaget også inkludert en ekstra alligatorrem i boksen, som matcher det blå eller grå urverket.

Bilde: Piaget

Førsteinntrykk

Nye Polo ble nok aldri helt den suksessen Piaget hadde håpet på. Da kolleksjonen ble lansert tilbake i 2016, fikk den merket mye pepper for å være en slags uhellig forening av populære Patek Philippe Aquanaut og Nautilus – på budsjett. I 2016-øyne var kanskje kritikken forståelig, selv om Piaget hadde ryggdekning for å omtale kolleksjonen som en videreføring av merkets Polo-modeller fra 1979 og 2001.

Piaget Polo Skeleton. Bilde: Piaget

Med de senere årenes lanseringer av stålklokker med integrert lenke fra merker som Maurice Lacroix, Bell & Ross, Girard-Perregaux, Chopard og Zenith, har imidlertid synet på nye klokker i denne kategorien myknet betraktelig. Kanskje er det nå på tide å gjenoppdage Piaget Polo, og vurdere klokken for det den faktisk er.

Piaget Polo Skeleton vil neppe bli det neste store her til lands, men samtidig er dette en tolkning av Polo-temaet som føles mer vaskeekte Piaget enn noensinne. Merket har lange tradisjoner innenfor sylslanke og skjeletterte klokker, og det er denne styrken som nå er hentet til kolleksjonen. Polo Skeleton er definitivt ikke en klokke for massene, men kan fort bli et spennende alternativ til eventyrlystne entusiater som også lukter på typiske klokker som Bulgari Octo Finissimo og Girard-Perregaux Laureato Skeleton.

Det skjeletterte designet stiller mekanikken i front. Bilde: Piaget

Fakta og pris

Piaget Polo Skeleton
G0A45001 (grå) / G0A45004 (blå)

Diameter: 42 mm
Tykkelse: 6,5 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: grå / blå (PVD)
Glass: Safirglass
Vannresistens: 30 m
Rem / lenke: Alligatorrem (blå / grå) / rustfritt stål

Urverk: Piaget 1200S1
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 44 timer

Tilgjengelighet: 2021
Veiledende pris: 28.700 sveitsiske franc

Mer informasjon er tilgjengelig på piaget.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!