Leses nå
Årets beste klokker – i følge urverdenens Oscar-utdeling

Årets beste klokker – i følge urverdenens Oscar-utdeling

Hver høst samles store deler av urindustrien for årets mest prestisjetunge prisutdeling. Grand Prix d’Horlogerie Genève, omtales ofte som urverdenens Oscar-utdeling, og det med god grunn. En eksepsjonelt høy standard både på de nominerte og juryen, bidrar til å gi GPHG en gravitas i bransjen, som er vanskelig å utfordre.

Årets utgave av GPHG gikk av stabelen torsdag denne uken, på Théâtre du Léman i Genève foran 1.300 gjester. Kveldens store vinner var Ferdinand Berthoud, som mottok hovedprisen «Aiguille d’Or» Grand Prix for Chronomètre Ferdinand Berthoud FB 1. De andre kategorivinnerne inkluderte Audemars Piguet, Chanel, Eberhard, Fabergé, Girard-Perregaux, Grönefeld, Montblanc, MB&F, Piaget, TAG Heuer og Tudor.

gphg_2016_002

Juryen ble ledet av klokkeeksperten Aurel Bacs (Philips in Association with Bacs & Russo), mens øvrige jurymedlemmer inkluderte kjente klokkenavn som Ben Clymer (Hodinkee), Elizabeth Doerr (QuillAndPad.com), John Goldberger (samler og forfatter) og Will Massena (Timezone.com og Bonhams). For ikke å glemme de anerkjente urmakerne Philippe Dufour, Robert Greubel og Stephen Forsey.


ANNONSE


«Aiguille d’Or»– hovedprisen: Chronométrie Ferdinand Berthoud FB1

ferdinand-berthoud-fb-1-1-white-fb-1

Ferdinand Berthoud er et gammelt navn som ble gjenopplivet av Chopard Group i 2013. Chronométrie Ferdinand Berthoud FB1 har blitt omtalt som «et marinekronometer for håndleddet», og er begrenset til 50 eksemplarer på verdensbasis.

Ladies’ Watch Prize: Piaget Limelight Gala Milanese

g0a41213

Elegant og særegent – Piaget byr på et lekker og elegant urdesign, med integrert «milanese»-lenke. Det asymmetriske designet er utført i rødt gull, og utstmykket med diamanter.

Ladies’ High-Mech Prize: Girard-Perregaux Cat’s Eye Tourbillon with Gold Bridge

t_99490d53a706_ck6a

Girard-Perregaux er kjent for sine bro-baserte tourbilloner, og viser også at den eksklusive komplikasjonen ikke bare er forbeholdt menn. Hele 50 diamanter har funnet veien til den ovale kransen, mens urskiven byr på en luksuriøs urskive i perlemor.

Men’s Watch Prize: Grönefeld 1941 Remontoire

1941_remontoire_rg_grey_soldier_white

De nederlandske brødrene Grönefeld slår til igjen, med deres egen tolkning av den klassiske «remontoire»-mekanismen. Deres remontoire d’egalite, gir konstant kraft til gangen, og er inspirert av en gammel kirkeklokke som Grönefeld-familien har hatt ansvaret for å vedlikeholde i to generasjoner.

Chronograph Watch Prize: Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter Limited Edition

montblanc-1858-chronograph-tachymeter-limited-edition-front

De gangene Montblanc treffer blink, treffer de med god margin. 1858 Chronograph Tachymeter Limited Edition er inspirert av lommeur fra høyt beundrede Minerva, og byr på en god dose «vintage flair». Se bare på viserne, den lekre løkkronen, og den stilsikre blå urskiven.

Tourbillon Watch Prize: Girard-Perregaux La Esmeralda Tourbillon

gp_hd_laesmeralda2016_t

La Esmeralda er seneste inkarnasjon av Girard-Perregaux sitt design av en tourbillon med tre broer. Klokken er inspirert av et av merkets «La Esmeralda» lommeur fra 1889, som i sin tid vant gjeveste pris under verdensutstilling i Paris.

Calendar Watch Prize: MB&F Legacy Machine Perpetual

lm_perpetual_rvb

MB&F sin første evighetskalender er en mildt sagt imponerende kreasjon, laget i samarbeid med urmaker Stephen McDonnell. Det er snakk om et fullstendig integrert urverks-design, konstruert fra bunnen og opp, og helt ulikt alt annet i urverdenen for øyeblikket.

Travel Time Watch Prize: Fabergé Visionnaire DTZ

faberge-visionnaire-dtz-18-karat-rose-gold

Man trenger ikke se to ganger på Fabergé Visionnaire DTZ, for å se at dette er noe helt unikt. Klokkens lokaltid vises på ordinær måte med time- og minuttviser, mens tiden i en sekundær tidssone vises digitalt via et vindu på urskivens sentrum.

Mechanical Exception Prize: Audemars Piguet Royal Oak Concept Supersonnerie

roc_26577ti-oo-d002ca-01_sdt_original

Royal Oak er et urverdenens moderne ikoner, men Royal Oak Concept Supersonnerie trekker det velkjente temaet i en ekstrem og grenseflyttende retning. Klokken er en minute repeater med et eksepsjonelt design, og en usedvanlig sterk og tydelig lyd.

«Petite Aiguille» Prize: Tudor Heritage Black Bay Bronze

m79250bm-0001_brown_leather_brown_f_xl_rvb

Heritage Black Bay Bronze trenger neppe noen videre introduksjon. Denne populære klokken i bronse, henter inspirasjon fra eldre Rolex Submariner og Tudor-modeller. Utført som vanlig med Tudor sine små moderne justeringer, og høye kvalitet.

Sports Watch Prize: Eberhard & Co. Scafograf 300

scafograf-300_caucciu_41034-01_20160323

Eberhard Scafograf 300 er en solid og «no-bullshit» vri på en klassisk dykkerklokke. Scafograf-modellen ble for første gang introdusert på 50-tallet, og nytolkningen byr på en kombinasjon av selvtrekkende urverk, heliumsventil, og 300 meters vannresistanse.

Jewellery Watch Prize: Chanel Secret Watch «Signature Grenat»

montre-les-eternelles-de-chanel-grenat-ouverte

Smykke, klokke – eller kanskje begge deler? Chanel sin vinnende kreasjon er en hyllest til den klassiske «quiltede» Chanel-vesken, med et stort innslag av diamanter og safirer. Urskiven vises, eller skjules, avhengig av den store safirens plassering.

Artistic Crafts Watch Prize: Piaget Protocole XXL «Secrets & Lights» Venice Micro-Mosaic

g0a40570

Det er ingen tvil om at klokker kan være håndverkskunst, og ikke minst er dette tydelig i Piaget sin Protocole XXL «Secrets & Lights» Venice Micro-Mosaic. Bak designet i mikro-mosaikk, står den italienske kunstneren Cesare Bella. Totalt 5.000 bittesmå fliser, danner et bilde av Santa Maria della Salute basilica i Venezia.

«Revival» Watch Prize: TAG Heuer Heuer Monza Chronograph

cr2080

Heuer Monza Chronograph har utvilsomt vært en av årets mest populære lanseringer for entusiastene. Klokken bygger på et Heuer sitt design fra 1976, som den gang ble lansert som en hyllest til Ferrari og Formel 1-sjåfør Niki Lauda.

Public Prize: Czapek Genève 33 bis Quai des Bergues

orr_signature-lysn_bra-nois_fn

Czapek Genève er et forholdsvis nytt merke, men har raskt vunnet fansens hjerter. Med sitt klassiske design og urskive i lekker «Grand Feu» emalje, er det kanskje ikke så rart hvorfor.

For øvrig vant «The George Daniels Educational Trust» juryens spesialpris.

00331b1

Mer informasjon om Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2016. de nominerte og vinnerne, er tilgjengelig på gphg.org.


ANNONSE