Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på: Oris Movember Edition

Tett på: Oris Movember Edition

Jon Henrik Haraldsen

En sjelden gang ser man en ny klokke, og bare skjønner at den må bli en suksess. Den følelsen hadde jeg, da jeg for første gang så Oris Divers Sixty-Five i opptakten til Baselworld 2015. Jeg var tydeligvis ikke den eneste som var begeistret for det jeg så, for modellen har vist seg å bli en gedigen suksess for det sveitsiske merket. Oris har også vært flinke til å gripe muligheten, og har i etterkant lansert flere variasjoner på temaet.

Oris’ seneste nyhet på denne fronten, har fått navnet «Movember Edition». Modellen har sitt utspring fra et samarbeid med den velkjente Movember Foundation, som hver november oppfordrer menn i alle aldre til å la barten gro. Hensikten er å sette fokus på menns helse (alt fra prostatakreft, psykiske lidelser og selvmordsforebyggende arbeid), og samle inn midler til disse gode formålene. I løpet av 13 år har organisasjonen finansiert mer enn 1200 prosjekter, og er tilstede i en rekke land, inkludert Norge.

For hver solgte klokke, vil Oris støtte Movember Foundation med en andel fra salget. Oris-relaterte aktiviteter under Movember, kan for øvrig følges i sosiale medier under hashtag #OrisMovember, og #OrisChangeForTheBetter.

Selv om navnet ikke nødvendigvis tilsier det, levner utseendet ingen tvil om at det dreier seg om en ny variasjon på Divers Sixty-Five. Klokken er basert på den «originale» utgaven med 40 mm kasse, fremfor fjorårets utgave som er 2 mm større. I likhet med tidligere Divers Sixty-Five, er klokken stilsikker retro. Det er imidlertid flere små detaljer, som bidrar til at klokken skiller seg ut fra forgjengerne. Resultatet er en griselekker klokke, proppfull av retro-sjarm.

Har man eid eller siklet over de eksisterende Divers Sixty-Five-modellene, vil man umiddelbart se at klokken er noe helt spesielt. Her har den særegne (og litt polariserende) skiven fra de tidligere modellene, måttet vike for en langt mer stilren og klassisk variant. Justeringen gir klokken et ganske forskjellig uttrykk fra sine søsken, og minner mer om storebror på 42 mm. Skiven har fått et innslag av detaljer i gull, som kompletteres av gullfargede visere. Og «gilt» er noe Divers Sixty-Five kler overraskende godt.

I det store og hele følger resten av klokken samme oppskrift som «originalen» jeg testet i 2016 (se omtale her). Klokken har et deilig buet safirglass, omgitt av et roterbart dykkerbezel i aluminium. Skrukronen bidrar til å sikre en vannresistens på 100 meter. På innsiden av kassen sitter Oris’ kaliber 733, som er basert på et Sellita SW 200-1. Det er en kjent gjenganger, som innebærer god driftsikkerhet og enkelt vedlikehold – en god match for en klokke av dette slaget.

Detaljene som knytter klokken direkte opp mot Movember, er på sin side av det temmelig diskré. Det hviskes, fremfor å skrikes, noe jeg personlig har stor sans for når vi har med spesialmodeller å gjøre. På selve klokken, er Movember-linken å finne på baklokket.

Ellers har Oris begrenset seg til å plassere Movember Foundations barte-logo, på både den brune skinnremmen, og den trefargede stoffremmen. Resultatet er en klokke som funker for både superengasjerte Movember-deltakere, såvel som kjøpere uten noen spesiell tilknytning til saken.

Vil man sikre seg en Oris Movember Edition, kan det nok lønne seg å være raskt ute. Oris oppgir ikke nøyaktig hvor mange klokker som blir produsert, men det er grunn til å tro at produksjonen kun vil foregå i en begrenset periode. Oris er generelt flinke til å levere god kvalitet for pengene, og den veiledende prisen er satt til 21.400 kroner.

Ønsker du å støtte en god sak (og få en råflott klokke med på kjøpet) er mer informasjon og oversikt over Oris’ forhandlere tilgjengelig på oris.ch.