Leses nå
Oris oppdaterer Aquis-kolleksjonen

Oris oppdaterer Aquis-kolleksjonen

Bestselgeren til Oris får ny kasse og en ansiktsløftning.

Oris har utvilsomt flere strenger å spille på, men her hjemme er det fortsatt dykkermodellene i Aquis-familien som er det sveitsiske merkets bestselgere. Kolleksjonen ble opprinnelig introdusert i 2011, og har med årene gjennomgått flere utvidelser, endringer og mindre oppdateringer.

For Watches and Wonders 2024 presenterer Oris «den nye Aquis», som representerer starten på en fornyelse av kolleksjonen over hele linjen.

Redesignet kasse

Kaller vennene dine deg Orisfanboy, eller er du ivrig medlem av Oris Social Club Oslo, vil du nok raskt se forskjellene mellom gammel og ny Aquis.

Årets nye Oris Aquis Date Calibre 400.

For undertegnede var det imidlertid nødvendig med både én og to kikk på jukselappen fra Oris – samt en rask mail til merkets representant – før også jeg så hva som er gjort.


ANNONSE


De største endringene er knyttet til kassen, som faktisk er redesignet fra bunnen av. Sett fra siden vil man oppdage en ny profil, med en slipt fasett på nedre kant, og nettere remfester.

Oris kaller det «slimline», og totalinntrykket er en slankere og mer raffinert kasse.

Ifølge Oris er også kronebeskyttelsen redesignet, mens lenken er justert med mer innsving og bredere midtledd. Skive, visere, markører, print har også fått en forsiktig ansiktsløftning, hvor blant annet fonten nå er eksklusiv for Aquis-familien.

Oris klinker også til med en liten gavepakke til petimeteret. Merket lover at fargen på datohjulet skal matche hver eneste skivefargene som blir tilgjengelig, og for modellene drevet av manufakturverket Calibre 400 er tekstlinjene på skiven redusert fra fire til tre.

Breddesatsing

Fra før er Aquis en omfangsrik kolleksjon, og Oris forlater ikke denne tradisjonen. Ved lansering tilbys nye Aquis Date i størrelsene 43,5 mm og 41,5 mm, hvor begge er tilgjengelig med det Sellita-baserte Calibre 733.

Storebror Aquis Date på 43,5 mm kan imidlertid også leveres med tidligere nevnte Calibre 400. Urverket ble introdusert i 2020, og skilter med 10 års anbefalt serviceintervall, 10 års garanti og 5 dagers gangreserve.

De Sellita-basert referansene av Aquis Date blir tilgjengelige i blå, grønn eller svart utførelse, med lenke eller matchende gummirem. Aquis Date Calibre 400 gir valget mellom blå og grønn tallskive og bezel, og kommer med lenke eller gummirem med Oris’ verktøyløse Quick Change Strap-system.

Klokkene leveres i Oris’ nye og mer miljøvennlige emballasje.

I tillegg til de mer tradisjonelle fargene tilbyr Oris også nye Aquis i såkalt Upcycle-versjoner, med fargerike tallskiver av resirkulert PET-plast.

Veiledende pris starter fra 47.800 kroner med Calibre 400, mens den Sellita-baserte variantene begynner fra 28.100 kroner.


ANNONSE