Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Norgeslansering av Sjöö Sandström Royal Capital

Norgeslansering av Sjöö Sandström Royal Capital

Sjöö Sandström Royal Capital

For noen måneder siden skrev Tidssonen om den svenske urprodusenten Sjöö Sandström, som i september avduket sin nye modell Sjöö Sandström Royal Capital.

Tirsdag denne uken inviterte det Stockholms-baserte merket til frokost og norgeslansering på den eksklusive restauranten Maaemo. Restauranten var i 2012 den første i Norden som noensinne har rykket direkte inn i prestisjefylte Guide Michelin med 2 stjerner – og det kun etter 14 måneders drift.

Er man litt teatralsk anlagt kan det kanskje hevdes at valget av lokalitet er megetsigende – for mye tyder på at Sjöö Sandström har ambisjoner om å opparbeide seg en tilsvarende status innen urverdenen som den Maaemo har opparbeidet seg i de internasjonale kulinariske kretser. Selv oppskriften kan sies å bære preg av likheter, for ved å kombinere en sterk nordisk inspirasjon med teknikk utenfra, skaper Sjöö Sandström et sluttprodukt med nordisk sjel og europeisk raffinnement.

Sjöö Sandström Royal Capital må kunne kalles en milepæl i det svenske foretakets historie, for den nye modellen er både mer luksuriøs og har et langt mer påkostet indre enn noen av merkets tidligere modeller.

Royal Capital har en 40 mm stor urkasse i stål (250 eksemplarer) eller rødt gull (30 eksemplarer) med myke sofistikerte former som oser klasse. Skiven er tilgjengelig i sølv, grå eller svart for varianten i stål, og med en attraktiv varm elfenbensfinish for modellen i gull. Skiven har et enkelt men lekkert design som viser en modenhet som langtifra alle urprodusenter i dette prissegmentet mestrer.

På innsiden tikker et selvtrekkende Vaucher kaliber 5401 («SSG9»), som byr på vakker finish og en et spennende design med mikrorotor i Tungsten. Vaucher – som tidligere var en del av Parmigiani Fleurier – tilbyr flere av sine urverk til eksterne kunder, men jobber i alle hovedsak med langt mer eksklusive klienter enn Swatch Groups ETA. På en kundeliste bestående av bl.a. Richard Mille og Chopard, er Sjöö Sandström foreløpig i godt selskap.

Vi kjenner alle hvordan realitetene ikke alltid lever opp til forventningene, og etter at Royal Capital ble presentert i september, var tankene rundt modellen ytterst positive. Ekstra gledelig er det derfor å kunne bekrefte at Sjöö Sandström Royal Capital fremstår som like flott på hånden som antatt, og med et lekkert design og finish som helt og holdent kan forsvare prislappen på 62.700 svenske kroner for utgaven i stål (varianten i gull koster 148.700 SEK).

På papiret fremstår Royal Capital som velproporsjonert og teknisk interessant, og ut fra bildene kan designet ikke omtales som noe annet enn svært elegant og vellykket.

–Tidssonen.no, september 2014

En av av de norske urmakerne som var tilstede uttrykte sin begeistring over at selv ikke den solide foldespennen hadde blitt nedprioritert, og skinnremmene leveres på spesialbestilling av den velkjente produsenten Hirsch.

Å tilby et utmerket produkt er imidlertid ikke den eneste faktoren som påvirker internasjonal suksess, og dessverre har historien vist at det ei heller trenger å være en forutsetning. Men negativt er det definitivt ikke, og Sjöö Sandström gir for øyeblikket inntrykk av å være et velsmurt maskineri klare til å satse.

Det blir derfor spennende å følge utviklingen til våre svenske naboer som foreløpig har gjort mye riktig – undertegnede ønsker dem alt godt og lykke til.

Med foreløpig kun én forhandler i Norge, benyttet Sjöö Sandström også anledningen til å vise frem flere ur fra sin kolleksjon. Chronolink Worldtimer UTC fra 1997 omtales ofte som merkets store gjennombrudd, og modellen kombinerte et klassisk mekanisk urverk med analog tidsvisning, med en skjult quartz-basert multifunksjonsmodul som ble utviklet i samarbeid med den svenske forsvarsprodusenten Bofors.

I 2011 leverte Sjöö Sandström 1.100 eksemplarer av modellen Skydiver UTC til det svenske Flygvapnet– som fortsatt er tilbys det sivile markedet og som på mange måter bør kunne regnes som Chronolinks etterfølger.

Blant de mer tradisjonelle modellene finner vi kolleksjonen «Royal Steel» utmerker seg med sitt rene design og konkurransedyktig pris.

Med et produksjontall på rundt 3.100 ur i året og ambisjoner om større synlighet på den internasjonale arenaen, er Sjöö Sandström sannsynligvis Nordens mest interessante urmerke for øyeblikket.

I alle fall for oss entusiaster.

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: Sjöö Sandström Royal Capital
  • Utsiden: Urkasse i 18k 5N gull eller stål, 40 mm diameter, 7,8 mm tykkelse (inkl. krystall), vannresistant 100 meter. Svart eller brun alligatorrem med gravert foldespenne i 18k 5N gull eller stål.
  • Innsiden: Selvtrekkende mekanisk SSG9 (Vaucher kaliber 5401), 21.600 vph (3 Hz), 42 timer gangservere, timer/minutter/sekunder.

Mer informasjon finnes på Sjöö Sandströms hjemmeside, www.sjoosandstrom.com.

View Comments (37)

Leave a Reply

Your email address will not be published.