Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Moritz Grossmann Corner Stone

Moritz Grossmann Corner Stone

Moritz Grossmann lanserer deres første rektangulære klokke.

Patek Philippe, Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, A. Lange & Söhne – de fleste prestisjetunge merkene har (eller har hatt) minst én rektangulær modell i kolleksjonen. Selv om navnet er gammelt, må vi ikke glemme at dagens Moritz Grossmann kun har vært i drift siden 2008. Derfor er det kanskje ikke så rart at merket har manglet en firkantet klokke i kolleksjonen – i alle fall frem til nå.

Nye Moritz Grossmann Corner Stone byr på en rektangulær kasse uten noe særlig dilldall. Formen gir visse rammer det er umulig bryte ut av, og særpreg er først og fremst et spørsmål om detaljer. Moritz Grossmann er ikke ukjent med å levere det lille ekstra, og har tatt utfordringen på strak arm. Se bare på de særegne håndlagde viserne, og de vakre tallskivene (inkludert to referanser i grand feu-emalje) – eller snu klokken rundt og drøm deg helt bort i mekanikken.

Corner Stone har et tydelig luksuriøst preg, men er ikke direkte jålete. Joda – det er en klokke som gjør seg bedre til dressen enn på tur i skogen, men relativt til formatet har den et visst maskulint tilsnitt. I motsetning til f.eks. Laurent Ferriers «Bridge One», hersker det ingen tvil om at Corner Stone i praksis er en herreklokke (selv om Grossmann også understreker at den kan passe til kvinner).

Moritz Grossmann kaliber 102.3 (Bilde: Moritz Grossmann)

Ikke overraskende måtte det et helt nytt urverk til for å få plass i den rektangulære kassen. Kaliber 102.3 er produsert ved Moritz Grossmanns fabrikk i Glashütte, og byr på hele 60 timers gangreserve. Urverket har en såkalt «High Artistic Finish», som er et annet ord for Grossmanns notorisk høye finisjnivå – inkludert et betydelig innslag av håndgravering.

  • Modell: Moritz Grossmann Corner Stone – MG-002145/MG-002144 (rødt gull/opaline, hvitt gull/opaline), MG-001910 (hvitt gull/svart), MG-001950/MG-002142 (rødt gull/emalje, hvitt gull/emalje).
  • Det ytre: 29,5 mm bredde, 46,6 mm høyde, 9,76 mm tykkelse – håndlagde visere – safirglass foran og bak – håndsydd alligatorrem.
  • Det indre: Kaliber 102.3, egenprodusert – timer, minutter og sekunder – manuelt opptrekkbart, 60 timers gangreserve – 21.600 vph – håndfinisjert.
  • Pris: Fra 24.600 euro – referansene med grand feu-emalje er begrenset til 25 eksemplarer av hver.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!