Leses nå
Micromilspec signerer med Richemont og stiller ut på Geneva Watch Days

Micromilspec signerer med Richemont og stiller ut på Geneva Watch Days

To gigantiske nyheter fra det Oslo-baserte mikromerket.

I en lukket Facebook-gruppe dedikert til et av merkets pågående klokkeprosjekter, kommer Micromilspec med oppsiktsvekkende nyheter.

I den korte kunngjøringen, som egentlig er en statusoppdatering for klokken «Heimevernet», heter det at «Micromilspec har signert med Richemont» – luksuskonglomeratet som blant annet har A. Lange & Söhne, Baume & Mercier, Cartier, IWC, Jaeger-LeCoultre, Panerai og Vacheron Constantin i porteføljen.

– Avtalen med Richemont dreier seg om nettbutikken Mr Porter, og er en prosess vi har jobbet med i 1,5 år. Om alt går etter planen vil Micomilspec være tilgjengelig hos Mr Porter i løpet av mai, sier Henrik Rye, CEO og medstifter av Micromilspec.

Det Oslo-baserte merket ble etablert i 2019, og er i hovedsak kjent for sine skreddersydde klokker rettet mot militære skvadroner og grupper, hvor en direkte tilknytning til disse oftere enn ikke er påkrevd.


ANNONSE


I 2022 gjorde Micromilspec seg også bemerket med en spesiallaget klokke for fotballstjernen Erling Haaland, hvor både karbon-kasse og urverk fra Vaucher stod på ingredienslisten.

Sivile versjoner

Ikke overraskende er modellene som skal tilbys av Mr Porter sivile versjoner av klokkene, som er klarert med initiativtakerne bak de lukkede prosjektene. Personaliseringen som vanligvis tilbys av Micromilspec vil heller ikke være tilgjengelig.

«Vargen» ble utviklet for Garnisonen i Sør-Varanger og vil ikke bli å se hos Mr Porter.

– Mange av klokkene vi lager vil fortsatt være 100 prosent eksklusive for grupper innen militær, politi, brannvesen og lignende. Men det hender at gruppene som tar kontakt ikke er store nok alene til å kvalifisere for en custom klokke. I disse tilfellene kan sivile versjoner være en smidig løsning som sikrer at prosjektene blir realisert, sier Rye.

Ifølge Rye jobber Micromilspec for øyeblikket med klokkeprosjekter for kunder i USA, Canada, Frankrike og Sverige, men understreker av Norge fortsatt har den høyeste prioritet.

Innpass i Sveits

Et norsk mikromerke flankert av globale luksusmerker hos Mr Porter er oppsiktsvekkende i seg selv. Men i kunngjøringen på Facebook røpes også en annen gigantisk nyhet.

Når klokkearrangementet Geneva Watch Days går av stabelen på sensommeren (nøyaktige datoer er foreløpig ikke kommunisert), vil Micromilspec være en av utstillerne.

Her vil det norske mikromerket trolig være i godt selskap, for på fjorårets utstillerliste stod navn som Breitling, Bulgari, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Frederique Constant, H. Moser & Cie., Doxa, Oris, Maurice Lacroix og Urwerk.

Senere i år vil Micromilspec være på utstillerlisten under Geneva Watch Days. Foto fra fjorårets arrangement.

– Vi besøkte Geneva Watch Days første året, og jeg må innrømme at jeg allerede da hadde en drøm om å få være med som utstiller. Dette er noe vi har jobbet hardt for, og vi ser frem til å bygge et større nettverk internasjonalt, sier Rye.

Detaljene rundt årets arrangementet er foreløpig på ikke offentliggjort, men ifølge Rye skal Micromilspec både være utstilt i det store fellesområdet, samt invitere inn til eget utstillingslokale i Genève.


ANNONSE