Leses nå
Maurice Lacroix lanserer to nye Aikon

Maurice Lacroix lanserer to nye Aikon

Menyen utvides med «Gunmetal» og «Midnight Blue».

For det moderne Maurice Lacroix kan tidsregningen på mange måter deles i to – før og etter lanseringen av Aikon i 2016. Den sporty modellserien har nemlig vært en ubetinget suksess for det sveitsiske selskapet, og samtidig det sterkeste bidraget for den økte oppmerksomheten de har mottatt de seneste årene.

Nyvunnen gunst har også Maurice Lacroix brukt for alt det er verdt, med hyppige lanseringer av mer og mindre vellykkede nye tilskudd, samt helt nye underfamilier av Aikon-slekten. Det inkluderer alt fra Aikon Venturer GMT til fargerike utgaver i resirkulert plast, med en mer komplisert Master Grand Date som litt horologisk krydder på toppen.

To nye utgaver av Aikon i henholdsvis 41 og 38 millimeter.

Nå drar det sveitsiske selskapet frem to nye varianter av Aikon, som begge presenteres i et begrenset opplag på 888 eksemplarer. Felles er et PVD-belagt ytre – men både fargen og størrelsen på urkassen skiller de to søsknene.

Grå og blå

Maurice Lacroix selv har lenge pekt på Aikon som deres urbane sportsalibi. Det kan man også forstå og med bruk av heldekkende PVD på urkassen bys det nå opp til en enda mer moderne utgave, hvor en ny metallisk glans skiller nyhetene fra sine eksisterende og mer tradisjonelle stålsøsken. Der stopper på sett og vis også ulikhetene fra variantene vi allerede kjenner – selv om selskapet floskler til med store ord om «evolusjon» og «jakten på det kreative».


ANNONSE


Den sorte utgaven, som lyder navnet «Gunmetal», presenteres i en 41 millimeter stor urkasse, mens den blå «Midnight Blue» kommer i en mindre 38 millimeter kasse. Førstnevnte inntar en nesten helsort profil, med både logoer og tekst i samme mørke gråfarge, mens den blå pynter seg litt mer med sølvhvite toner. Legg merke til at den mørkeste av søsknene byr på en gradient tallskive som er lysere i senter enn ut mot bezelen – og at begge utgavene leveres uten datovindu.

Utover det nye ytre og mangelen på dato er oppskriften helt som vi forventer. Det betyr en tallskive med «Clous de Paris»-mønster, de karakteristiske klørne på bezelringen, en vanntetthet til 200 meter og modellseriens velkjente og definerte design.

På innsiden finner vi også velkjent mekanikk i form av ML115, som er basert på arbeidshesten Sellita SW200. Det virker som et fornuftig valg for å treffe middelveien mellom kvalitet og pris, all den tid mange av konkurrentene i mellomklassen har hoppet oppover prisstigen i uvanlig høy fart. Urverket byr på 38 timer gangreserve og dekoreringen med blant annet Genève-striper og perlage kan studeres gjennom safirglasset i baklokket.

Med bruk av PVD på kassene fratas man muligheten for lenke på nyhetene, som begge leveres på matchende gummiremmer. De kommer med muligheten for raskt bytte, dersom man (av uviss grunn) skulle ønske å bytte til en annen farge. Her er det kanskje ikke helt umulig at Maurice Lacroix vil utvide eget sortiment fremover, gitt at klokkene fungerer dårlig på tradisjonelle rem-alternativer.

Begge nyhetene presenteres i et begrenset opplag på 888 og har fått en norsk veiledende pris på 29.990 kroner.


ANNONSE