Leses nå
Longines lanserer Spirit Zulu Time

Longines lanserer Spirit Zulu Time

Den populære Spirit-kolleksjon utvides med en reiseklar GMT-modell.

Bare noen uker etter at Longines presenterte den nye Spirit 37 mm er det sveitsiske merket på’n igjen med nyheter i den forholdsvis nye Spirit-kolleksjonen. En kolleksjon som ble lansert midt under pandemien i 2020, men som likevel har rukket å etablere seg som et populært alternativ i mellomklassen.

Denne gangen handler det derimot ikke om en enkel justering av størrelse, men snarere en helt ny modell med ny funksjon.

Spirit Zulu Time

Modellnavnet Spirit Zulu Time åpner kanskje for spørsmål, men det dreier seg kort og godt om en Spirit med GMT-komplikasjon. Et valg som ikke bare er konsistent med kolleksjonens pilotklokke-estetikk, men også merkets lange historikk som produsent av klokker med visning av flere tidssoner.

Helt konkret er navnet Spirit Zulu Time inspirert av Longines’ aller første armbåndsur med visning av to tidssoner, som ble introdusert så tidlig som i 1925. En klokke med det distinkt «Z-flagg» på tallskiven, som refererte til universaltid UTC/GMT (zulu-tid) for piloter og militært personell.

Longines Zulu Time. Bilde: Longines

Tross et navnet inspirert av fortiden er Spirit Zulu Time utvilsomt en moderne klokke. Designspråket er helt i tråd med de eksisterende modellene i Spirit-kolleksjonen, hvor keramisk bezel med 24-timersskala er det som først skiller seg ut – etterfulgt av GMT-viseren og datovinduet flyttet fra kl. 3 til kl. 6. Størrelsen er nesten identisk med den eksisterende Spirit 42 mm «three hand», men tykkelsen har økt fra 13 til 13,9 mm. Ikke helt urimelig med tanke på den ekstra komplikasjonen.


ANNONSE


Longines Spirit Zulu Time. Bilde: Longines

Fargemessig serverer Longines tre ulike varianter, som hver og en kan leveres på lenke eller lærrem. Valgene står mellom grønn bezel matchet med matt svart skive, blå bezel kombinert med blå skive med solstråle-mønster, eller klassisk svart bezel med sandblåst anstrasittgrå skive.

På innsiden av Spirit Zulu Time sitter det nye Longines kaliber L844.4, som produseres eksklusivt for merket av søskenselskapet ETA. Funksjonelt kan timeviseren justeres uavhengig av GMT-viseren, og av teknisk snadder har det COSC-sertifiserte urverket en balansefjær av silisium og rundt 72 timers gangreserve.

Bilde: Longines

Førsteinntrykk

Spirit Zulu Time er en naturlig og velkommen utvidelse av en kolleksjon som både appellerer til førstegangskjøpere og godt etablerte entusiaster. Modellen viderefører så og si alt man elsker (eller misliker) med Spirit-kolleksjonen, men tilfører også noe nytt.

Personlig syns jeg Spirit Zulu Time er kolleksjonens nye høydepunkt. Og det skyldes ikke bare min entusiasme for GMT-komplikasjonen, men først og fremst det estetiske. En blank keramisk bezel er i mine øyne det ekstra lille krydderet som Spirit har savnet.

Bilde: Longines

Fakta og pris

Longines Spirit Zulu Time
L3.812.4.53.2/6
L3.812.4.63.2/6
L3.812.4.93.2/6

Les også...

Diameter: 42 mm
Tykkelse: 13,9 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Bezel: Svart, grønt eller blått keramisk innlegg
Urskive: Matt svart, sandblåst antrasittgrå eller blå med solstråle-mønster
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 meter
Lenke/rem: Brun, beige eller blå lærrem med foldespenne, mikrojustering og hurtigskift-system, eller stållenke

Urverk: L844.4 (A31.L411)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato, GMT
Frekvens: 25.200 vph (3,5 Hz)
Gangreserve: cirka 72 timer

Tilgjengelighet: 2022
Veiledende pris: 29.950 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på longines.com.


ANNONSE