Leses nå
Longines lanserer Pilot Majetek

Longines lanserer Pilot Majetek

  • Longines presenterer en moderne nytolkning av den historiske ref. 3582.
  • Originalen ble levert til det tsjekkiske flyvåpenet fra 1935 og ble sist gjenskapt i 2014.
  • Pilot Majetek har fått en veiledende pris fra 42.450 kroner er tilgjengelig denne måneden.

Vi har flere ganger berømmet Longines for god forvaltning av egen arv. Ikke bare med et omfattende arkiv, museum og restaurasjonsverksted – men også evnen til å plukke ut interessante historiske modeller, og modernisere dem for et nytt publikum.

Tsjekkisk pilotklokke

Longines Pilot Majetek er et eksempel på akkurat det. Den nye modellen er inspirert av den historiske ref. 3582, som ble levert til det tsjekkiske luftvåpenet i 1935. Originalen er en kjent referanse for samlere av Longines, og ble senest gjenskapt av merket i 2014 som Heritage 1935.

Longines Pilot Majetek.

I motsetning til den snart 10 år gamle modellen, ligger Pilot Majetek lenger unna den historiske forgjengeren. Klokken er ikke et forsøk på en blåkopi, men heller en moderne nytolkning med løsere rammer.

En puteformet kasse er en selvfølge, men formen er gjort kraftigere og mer moderne. Særskilt kronebeskytterne og den kraftigere bezelen stikker seg ut. Sistnevnte kan også roteres, og styrer en intern trekantet markør som kan brukes til tidtaking.


ANNONSE


Voksen størrelse

Diameteren er også økt til 43 mm (mot originalens 41 mm), kombinert med en tykkelse på 13,3 mm. Vi snakker altså om forholdsvis «beefy» dimensjoner, som like gjerne kunne tilhørt en selvtrekkende sportskronograf. I front sitter et safirglass, mens baklokket er heldekkende. Vannresistensen er på 100 meter.

Baklokket er av den heldekkende sorten.

Tallskiven er mer tro mot inspirasjonskilden, og har en matt svart finish med beige tall og markeringer. Den varme fargetonen har også funnet veien til det selvlysende materialet på viserne, samt tidligere nevnte bezel-markør. Motstandere av «fauxtina» vil neppe la seg imponere, men det er ingen tvil om at fargen fungerer fra et estetisk ståsted.

Eksklusivt urverk

Urverket er det COSC-sertifiserte, Longines-eksklusive, og ETA-produserte L893.6, som har balansefjær av silisium og en frekvens på 25.200 halvsvingninger per time. Ikke overraskende har verket automatisk opptrekk, og en gangreserve på 72 timer.

Veiledende pris starter fra 42.450 kroner på lærrem eller tekstilrem i et nato-lignende design. Modellen kan også leveres i en såkalt «Prestige»-versjon, hvor ekstra rem og verktøy medfølger i boksen. I denne utførelsen stiger prisen til 43.650 kroner.

Longines Pilot Majetek er ingen spesialmodell i begrenset antall, og i følge Longines er nykommeren tilgjengelig for kjøp allerede denne måneden.


ANNONSE