Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Introduserer Linde Werdelin Oktopus Frogman

Introduserer Linde Werdelin Oktopus Frogman

Jon Henrik Haraldsen

Det nye Linde Werdelin Oktopus Frogman, er et dykkerur utviklet i samarbeid med danske militære spesialstyrker.

Urene til Linde Werdelin, forbindes nok oftere med luksusliv og fritidsaktiviteter, enn militære operasjoner og tøffe omgivelser. Derfor er det ekstra spennende når merket nå lanserer sin første «verktøyklokke», i samarbeid med danske «Conventus Ranae».

Conventus Ranae, er den formelle organisasjonen for spesielt utvalgte tidligere og eksisterende medlemmer av «Frømandskorpset» – den danske marinens hemmelighetsfulle spesialstyrke. Hundrevis av unge håpefulle søker årlig om opptak, men kun en marginal håndfull passerer den tøffe utvelgelsen.

LW Oktopus Frogman Watch Official Image

Conventus Ranae var kjent med Linde Werdelin sin kapabilitet til å produsere dykkerur, og ønsket å etablere et partnerskap i den hensikt å få laget en spesialmodell for deres medlemmer. Linde Werdelin Oktopus Frogman er resultatet av et tett samarbeid og tøffe tester. Modellen deler i grove trekk den samme plattformen som de kommersielt tilgjengelige Oktopus-modellene, men har fått en rekke særtrekk som skiller den fra sine søsken. Vekk er komplikasjoner som månefase eller dobbel dato, og inn kom et enkelt datovindu kl. 4. Den 44 mm store urkassen er gjort kraftigere, og er produsert i ett stykke titan. På innsiden sitter et selvtrekkende mekanisk urverk med 42 timer gangreserve.

En av de mest påfallende egenskapene ved Oktopus Frogman, er imidlertid den gode lesbarheten, dag som natt. Lesbarhet under vanskelige forhold, anses som essensielt for de danske froskemennene, og designer Morten Linde møtte kravet ved å designe en «Luminova sandwich-konstruksjon», som lar lyset treffe det luminiserende materialet fra flere vinkler.

Linde Werdelin Oktopus Frogman er vannresistant til 300 meter, og baklokket inngravert med Frømandskorpset sin logo. Her finner vi også eierens tjenestenummer, for Oktopus Frogman er kun tilgjengelig for eksisterende eller tidligere medlemmer av Frømandskorpset.

La oss krysse fingerene for at Linde Werdelin lanserer en lignende modell for allmennheten på et senere tidpunkt, for denne siden av Linde Werdelin er en side vi liker.

Mer informasjon om Linde Werdelin er tilgjengelig på deres hjemmesider.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.