Leses nå
Klar for sommeren med Longines HydroConquest

Klar for sommeren med Longines HydroConquest

Longines’ moderne dykkerklokker er forankret i dype tradisjoner.

Longines HydroConquest er neppe et ukjent navn for klokkeinteresserte nordmenn. Siden introduksjonen av den første kolleksjonen i 2007, har HydroConquest blitt den sveitsiske klokkeprodusentens bestselger her i Norden.

Med en kombinasjon av tidløs sporty eleganse, sterke spesifikasjoner og tilgjengelig pris, er de moderne «verktøyklokkene» velegnet både til hverdag og fritid – på kontoret og til tøffere tak. Klasseledende mekaniske sportsklokker som innfrir kravene til både ambisiøse førstegangskjøpere og kresne viderekomne.

Dykkerklokkenes historiske røtter

For å forstå Longines HydroConquest til det fulle bør vi imidlertid skru klokken tilbake i tid.

Allerede på slutten av 1930-tallet utviklet Longines en vanntett kasse, som huset det legendariske kronograf-verket 13ZN. Dette tidlige arbeidet med vanntette armbåndsur ledet frem til introduksjonen av Nautilus Skin Diver ref. 6921 i 1958 – den første profesjonelle dykkerklokken fra Longines. Modellen var vannresistent til 120 meter, og benyttet en kasse med patentert «Compressor»-teknologi fra den legendariske kasseprodusenten Ervin Piquerez S.A. (EPSA).

Året etter ble en ny dykkerklokke med referansenummer 7042 presentert (og senere etterfulgt av utgaver med referanser som 7150, 7494 og 7594). Klokken var basert på en særegen «Super-Compressor»-kasse med intern bezelring og to kroner, som også denne gangen var produsert av sveitsiske EPSA.

Entusiaster flest kjenner nok designet best under navnet Longines Legend Diver – et navn som dukket opp med relanseringen av modellen i 2007. For i dag tilbyr Longines hyllester til både Skin Diver og Legend Diver. De moderne gjenutgivelsene både fanger og videre utforsker de ikoniske dykkerklokkenes estetiske uttrykk, og har blitt favoritter blant entusiaster og samlere.

1937

Longines Flyback Chronograph
Ref. 4270

Verdens første kronograf med vanntette knapper.

Longines H.S. Military Diver’s watch

Rundt 50 klokker produsert for Hydrographic Survey Dep. i det britiske Royal Navy.

1942
1958

Longines Nautilus Skin Diver
Ref. 6921

Første profesjonelle dykkerklokken fra Longines.

Longines Super-Compressor Diver’s watch
Ref. 7042

Første «Super-Compressor». Etterfulgt av ref. 7150, 7494 og 7594.

1959

Longines HydroConquest Collection

HydroConquest-kolleksjonen representerer en mer moderne tolkning av de klassiske dykkerklokkene, og gjenspeiler Longines’ rike arv som klokkeprodusent. Et resultat av en utvikling som ikke har stått stille, med trekk preget av kontinuerlige fremskritt innen både teknologi og design.

Den seneste generasjonen av HydroConquest ble presentert i 2018, og tilbyr i dag en rekke valgmuligheter innen farger, materialer, størrelser og tilbehør. Enten man velger blå, svart, grå eller grønn tallskive, 41 eller 43 mm diameter, rustfritt stål, «two-tone» eller teknisk keramikk, deler de nyeste mekaniske HydroConquest-modellene samme sterke grunnleggende trekk.

På utsiden har klokkene den lett gjenkjennelige kassen med skrudd baklokk og krone, safirglass og dykkerbezel med ripebestandig keramisk innlegg. Lenken underbygger klokkenes elegante karakter, men kan byttes ut med en matchende gummirem.

Tallskive og visere med selvlysende SuperLumiNova sikrer optimal lesbarhet under alle lysforhold, og vannresistensen på 300 meter gir trygghet både på stranden og i det dype hav. For de som foretrekker sistnevnte er foldespennen med forlengelse til bruk med dykkerdrakt trolig en velkommen egenskap.

Teknisk byr HydroConquest på Longines’ mekaniske og selvtrekkende kaliber L888. Urverket er utviklet gjennom et tett samarbeid med urverkspesialisten og søsterselskapet ETA, og forener tradisjonell urmakerkunst med moderne ytelse, presisjon og driftsikkerhet. Gangreserven er på 64 timer (72 timer for utgavene med balansefjær av antimagnetisk silisium), mens frekvensen er på 25.200 halvsvingninger per time.

Longines HydroConquest er en perfekt kombinasjon av stil og ytelse, og setter en høy standard i prisklassen. Spesifikasjonene er som skapt for for en aktiv livsstil, og den tidløse elegansen gjør HydroConquest egnet for enhver begivenhet.

En attraktiv totalpakke som er aktuell både for bereiste klokkeentusiaster, elskere av vannsport og ferske førstegangskjøpere.

Annonsørinnhold produsert av TS Brand Stories i samarbeid med Longines.