Leses nå
JLC Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel

JLC Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel

Jaeger-LeCoultre presenterer en heftig nykommer rett før SIHH åpner dørene.

Noen klokkemerker ligger ens hjerte nærmere enn andre, og Jaeger-LeCoultre har en spesiell plass hos mange entusiaster. Med en historie som strekker seg tilbake til 1833, og mer enn 1.200 egenutviklede kalibere på samvittigheten, er det i grunnen ikke så rart. Know-how er ingen mangelvare hos det tradisjonsrike sveitsiske manufakturet, noe vi også erfarte under vårt besøk for noen år siden.

Kun timer før SIHH åpner dørene Genève, lanserer Jaeger-LeCoultre et nytt høyhorologisk beist. Bak det voldsomme navnet «Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel», finner vi verdens første multiakse-tourbillon (gyrotourbillon) med «constant-force»-mekanisme, Westminster chime, og evighetskalender. Designmessig slekter klokken tydelig på Master Ultra Thin Moon Enamel, som ble førlansert i desember. Aner vi konturene av en ny «familie»?

Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel er den femte iterasjonen av Jaeger-LeCoultres velkjente gyrotourbillon. Visuelt sett er komplikasjonen noe av det mest imponerende klokkeverdenen har å by på, men har samtidig hatt vesentlige konsekvenser for klokkens dimensjon. For årets modell har den særegne mekanismen fått redusert størrelsen, og resultatet er en mer «wearable» klokke på 43 mm.

Ved hjelp av en såkalt «constant-force»-mekanisme (nærmere bestemt en fjærbasert «remontoir d’egalité»), sikres en jevn kraftleveranse til tourbillonen, og minute repeater-mekanismen. Sistnevnte er en såkalt «Westminster chime», som replikerer klokkespillet til det berømte «Big Ben» i London. Pluss på en evighetkalender, og man skal være skikkelig kresen dersom man ønsker seg noe mer.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, Q52534E1/Q5253420.
  • Det ytre: Kasse i hvitt gull, 43 mm diameter, 14,08 mm tykkelse – safirglass i front og baklokk – tallskive i guilloché emalje, eller kornet sølv – vannresistent 3 bar.
  • Det indre: Egenprodusert kaliber 184, manuelt opptrekkbart – timer, minutter, dato, evighetskalender (dato, ukedag, måned, år), gyrotourbillon, minute repeater med Westminster chime – 52 timer gangreserve.
  • Pris: 800.000 euro – 18 eksemplarer på verdensbasis.