Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Jaeger-LeCoultre presenterer Polaris Date i blå drakt

Jaeger-LeCoultre presenterer Polaris Date i blå drakt

Spesialutgaven blir tilgjengelig i 800 eksemplarer.

Sterkt inspirert av legendariske Memovox Polaris fra 1968, trakk Jaeger-LeCoultre sløret av den nye sportskolleksjonen Polaris under SIHH 2018 (vi skrev om lanseringen her). Om ikke eksepsjonelt god, var mottakelsen jevnt over positiv. Designene var slettes ikke vonde for øynene, men i en kategori hvor det er mange om beinet, manglet modellene kanskje litt ekstra «oomph».

Jaeger-LeCoultre Polaris Date med blå urskive. (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Nye Polaris Date med blå urskive er derfor en velkommen variasjon på Polaris-familiens «tid-og-dato-modell». Inspirert av den lett eksentriske Memovox Polaris II fra 1970, byr klokken på en håndlakkert dobbelt gradert blå urskive, med innslag av både solstråle-mønster, kornet og blank finisj. I følge Jaeger-LeCoultre har dette resultert i en skive med et fargespill utenom i det vanlige, fra toner av dyp turkis til elegant kongeblå. Som standardmodellen i svart, leveres også nykommeren med en gummirem. Denne gangen er imidlertid remmen blå, for å matche den særegne skiven.

Linjene minner om Memovox Polaris E859 . (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Ellers er Polaris Date-plattformen opprettholdt, med en 42 mm kasse i stål med de karakteristiske to kronene. Den øverste er koblet mot det interne dykkerbezelet, mens den andre betjener Jaeger-LeCoultres egenproduserte kaliber 899A/1. Dessverre gis det ikke noe innsyn til det selvopptrekkende urverket, men baklokket er dekorert med bå¨de et dykker-motiv og teksten «1000 hours control». Sistnevnte er en referanse til de omfattende testene urverket og de ferdigmonterte klokkene gjennomgår før de forlater fabrikken i Vallée de Joux.

Bak lokket tikker et JLC kaliber 899A/1. (Foto: Jaeger-LeCoultre)

Jaeger-LeCoultre Polaris Date er priset et anelse høyere enn standardmodellen, og er begrenset til 800 eksemplarer. I første omgang blir klokken tilgjengelig i det amerikanske markedet, før den kan anskaffes i resten av verden. Flere detaljer er tilgjengelig på jaeger-lecoultre.com.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Jaeger-LeCoultre Polaris Date, Q9068681.
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål – 42 mm diameter – internt dykkerbezel – safirglass i front – blå urskive – vannresistent 200 meter – blå gummirem.
  • Det indre: Jaeger-LeCoultre kaliber 899A/1, egenprodusert – selvopptrekkende, 38 timer gangreserve – 28.800 vph – timer, minutter, sekunder, dato.
  • Pris: 8.250 amerikanske dollar – 800 eksemplarer.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!