Leses nå
IWC oppdaterer Aquatimer Automatic

IWC oppdaterer Aquatimer Automatic

  • Beskjedne ytre endringer – men nå tilgjengelig med blå skive.
  • Nytt urverk på innsiden med 120 timers gangreserve.
  • Veiledende pris starter på 67.800 kroner.

Våre sveitsiske venner i IWC virker å ha valgt en svært diskré markedsstrategi for flere av nyhetene sine denne sommeren. For kort tid siden dukket pilotklokken Mark XX opp, helt uten pressemeldinger eller fanfarer. Nå har også dykkerkolleksjonen Aquatimer fått en tilsvarende oppdatert grunnmodell – også den helt uten den sedvanlige ståheien.

IWC Aquatimer Automatic ref. IW3288 (2022).

Nye Aquatimer Automatic bærer referansenummer IW3288, og erstatter den nå utgående Aquatimer Automatic ref. 3290. I likhet med tidligere nevnte Mark XX, har IWC støttet seg til samme strategi for fornyelse, med forsiktig evolusjon fremfor revolusjon. Den viktigste ingrediensen er skiftet fra ETA-baserte kaliber 30120, til det mer eksklusive manufakturverket 32111. Samme urverk er å finne på innsiden av Mark XX.

If it ain’t broke

I det store og hele kreves det et godt trent øye for å se forskjellene mellom den nye Aquatimer Automatic ref. IW3288 og den utgående ref. IW3290. Basert på pressebildene ser endringene nemlig ut til å være minimale, og redusert til små ulikheter på skrifttype, datovindu og logo.

Utover dette beholdes de store designlinjene nærmest uendret, som sammen med en uendret kassestørrelse på 42 x 14,1 millimeter plasserer IWCs dykkeralternativ blant de mer maskuline på markedet. Vannresistensen beholdes også på 300 meter og safirglass med anti-refleksbelegg sikrer godt innsyn og høy motstandskraft mot riper.


ANNONSE


Modellens signaturtrekk, en 60-minutters dykkerbezel plassert på innsiden av glasset, beholdes også. Det er for så vidt ingen overraskelse, gitt at designet er en viktig del av kolleksjonens DNA. Ulikt det vi kjenner fra mange andre indre bezelringer, som på Jaeger-LeCoultres Polaris, brukes imidlertid ingen ekstra krone, for bezelen er mekanisk tilkoblet den ytre bezelringen i stål og styres ved hjelp av denne.

Bak det lukkede baklokket er nå ETA/Sellita-baserte verk byttet ut med mekanikk fra ValFleurier. Tilhørende samme konglomerat som IWC (Richemont) er ValFleurier en ren urverksprodusent, som leverer «in-house»-produserte urverk til flere av gruppens klokkeprodusenter. Inkludert Baume & Mercier, Panerai og IWC.

Les også...

Kaliber 32111 deler også alle vesentlige spesifikasjoner med Baumer & Merciers Baumatic-verk. Det betyr moderne egenskaper som 120 timers gangreserve og svært gode antimagnetiske egenskaper.

Nye Aquatimer virker å være tilgjengelig fra nettsidene til IWC allerede nå, og da med blå gummirem til den blåskivede utgaven eller med sort gummirem eller lenke til den sorte utgaven. Vi gjetter på at autoriserte forhandlere nok må vente noen uker før denne kommer i hyllene – og at lenke vil være et alternativ for begge variantene. Legg i den sammenheng merke til at man enkelt kan bytte mellom rem og lenke uten bruk av verktøy.

Nytt urverk på innsiden sender prisene noe opp fra utgående modell og oppgitt norsk pris på nettsidene er 67.800 kroner på gummirem og 78.700 kroner på lenke.