Leses nå
IWC lanserer Pilot’s Watch Mark XX

IWC lanserer Pilot’s Watch Mark XX

  • Ny versjon av IWCs nedstrippede pilotklokke.
  • Små endringer i designet – og nytt urverk på innsiden.
  • Norsk veiledende pris på 61.100 kroner.

Selv om den Schaffhausen-baserte klokkeprodusenten IWC har langt mer i porteføljen enn pilotklokker, virker den stadig voksende familien å stjele mesteparten av oppmerksomheten om dagen. Både i fjor og i år har ulike varianter av Pilot’s Watch blitt lansert – med årets slipp av nyheter med urkasse av farget keramikk som et av de ferskeste minnene.

IWC Pilot’s Watch Mark XX i blå eller sort.

Klokkefamilien består nå av over 70 ulike referanser, fra den usjenerte og nesten futuristiske Big Pilot’s Watch Shock Absorber XPL til de langt mer tradisjonelle Automatic og Mark-utgavene. Nå lanseres IWC en ny utgave av sin kanskje mest kvintessensielle og nedstrippede pilotklokke, som har fått navnet Mark XX.

Nyheten, som er lansert helt i det stille, vil ved første øyekast være mistenkelig lik den eksisterende Mark XVIII (som i skrivende stund fortsatt er en del av kolleksjonen). Titter man nærmere etter vil imidlertid flere små designforskjeller på både tallskive og kasse åpenbare seg.

Nye Mark XX.

Begynner vi ytterst finner vi fortsatt en urkasse i stål som måler 40 millimeter i diameter. Denne har imidlertid fått en liten reduksjon i høyden, fra 11 til 10,8 millimeter. Det vitner samtidig om at innsiden nå skjuler IWCs 32111-urverk, som blant annet byr på meget akseptable 120 timers gangreserve. Det annonseres som egenprodusert, men jeg mener bestemt at Richemont-eide ValFleurier har en finger med i produksjonen.


ANNONSE


Vender vi oppmerksomheten til tallskiven finner vi kun små endringer. Viktigst er kanskje datovinduet, som nå har fått hvit bakgrunnsfarge for bedre lesbarhet og er dyttet et hakk lengre mot høyre. Posisjonen henger naturlig nok sammen med byttet av urverk, hvor Mark XVIII måtte ta hensyn til Sellita-verkets oppbygging.

Mark XX får en oppgitt vanntetthet til 10 Bar.

Videre er tallene som markerer timene trukket ørlite nærmere senter av skiven, mens IWCs egen logo er flyttet et like hakk nærmere toppen. Legg også merke til de nye viserne, som nå er blanke og rhodium-belagte.

En vesentlig – og meget gledelig – endring, finner vi når vi studerer klokkens tekniske spesifikasjoner. Mark XX får nemlig økt sin oppgitte vannresistens fra 60 til 100 meter. Det sender klokken et godt steg i retning å være en perfekt «daily beater», fri for rotete tilleggskomplikasjoner.

Mark XX sett fra siden.

Mark XX skal kunne leveres med både lenke og rem, uten at bilder av førstnevnte virker å være publisert. Klokken er i den sammenheng utstyrt med IWCs eget EasX-CHANGE-system for raskt bytte mellom de ulike alternativene.

Oppdatert design, nytt urverk og øvrige endringer sender prisen noen tusenlapper opp fra Mark XVIII – og norsk veiledende havner på 61.100 kroner på rem, og trolig noen tusenlapper opp om du ønsker lenke.


ANNONSE