Leses nå
IWC lanserer Portofino med full kalendervisning

IWC lanserer Portofino med full kalendervisning

  • Portofino Complete Calendar byr på visning av tid, dato, dag måned og månefase.
  • Modellen blir tilgjengelig i april og er priset er 119.000 kroner.

Forrige gang vi skrev om IWC var i forbindelse med fjorårets lansering av Portofino med evighetskalender. En lekker tolkning av Kurt Klaus’ legendariske evighetskalender, som som kanskje er mest kjent gjennom Da Vinci- og Portugieser-versjonene.

Full kalendervisning

IWC Portofino Complete Calendar.

I likhet fjorårets nykommer har den splitter nye IWC Portofino Complete Calendar visning av dato, dag, måned og månefase. Men som navnet indikerer dreier det seg om en enklere «komplett kalender», snarere enn en evighetskalender.

I praksis betyr dette at datoen må stilles ved overgangen til alle måneder som er kortere enn 31 dager – akkurat som en klokke med ordinær datovisning.

IWC kaliber 32150.

Portofino Complete Calendar bygger på en nyutviklet kalender-modul, som er montert på IWCs manufaktur-kaliber 32150.

Det selvtrekkende urverket opererer på 28.800 halvsvingninger per time, og har en gangreserve på 72 timer. Alt av visninger justeres via kronen og de to integrerte knappene på siden av kassen.


ANNONSE


Kalendervisningen fremstår som nokså original, med all informasjon plassert i underskiver kl. 12 og 6 på den sølvfargede tallskiven. Uten øvrig sammenligning enn rent estetisk, minner layouten litt om kronografene basert på IWCs kaliber 89000-familie.

Les også...

Starter fra 119.000 kroner

For kassen tilbyr IWC enten rustfritt stål (IW359001) eller rødt gull (IW359002), med 41 mm diameter og 11,8 mm tykkelse. Vannresistensen er oppgitt til 5 bar (50 meter).

IWC Portofino Complete Calendar ventes å bli tilgjengelig i april 2023. Veiledende pris er satt til 119.000 kroner i stål, mens alternativet i gull er priset til 226.000 kroner. Klokken leveres for øvrig med 2-års garanti, som kan forlenges med 6 år via registrering hos IWC.


ANNONSE