Leses nå
IWC Aquatimer Chronograph Ti

IWC Aquatimer Chronograph Ti

Etter å ha klart seg gjennom depresjonen kom andre verdenskrig. IWC fabrikken i Schaffhausen ble bombet av de allierte styrkene, men ble bygget opp igjen og fortsatte kokkeproduksjonen. Etter krigen mistet IWC markedet mot Øst-Europa, men klarte å gjenopprette kontakten mot det vestlige, og spesielt det Amerikanske markedet.
De overlevde quartz-krisen på 70-tallet, og er i dag en del av Richemont gruppen.

Behagelig på håndleddet er det første som slår meg ved denne klokken. Den er lett, men har allikevel en betryggende tyngde som igjen forsterker kvalitetsfølelsen. Vekten bidrar til at det går an å røre litt på seg uten å føle seg hemmet av klokken. Diameteren på 42mm burde passe de fleste. Opplevd kvalitet er skyhøy. Klokka har intern bezel som opereres ved å vri på re-set knappen til chronographen. 60 minutters bezel’en går rundt med ett sekunds intervaller med tydelige, metalliske knepp.

Lengden på lenka kan justeres med to medfølgende verktøy. Konseptet for å korte / forlenge lenka er helt genialt. Her er det fullt mulig å ha ti tommeltotter og fremdeles justere den på noen få sekunder.
Bakdelen med lenka er at denne ikke kan byttes ut med hvilken som helst reim. Alternativet er en IWC produsert gummireim.

Nøyaktigheten på klokka er det ingenting å si på. Klokken har vært sjekket den opp mot justervesentet.no i  7 dager ligger, og ligger på -3sekunder i løpet en hel uke. Svært imponerende. Det skal sies at den har ligget ubrukt med skiva opp ca. halve tiden. Da den satt på håndleddet hver dag lå den vel på ca. + 3-5 sek pr dag.

Urverket er et modifisert 7750. IWC har kalt dette cal.79320. Grunnen til at de gir dette verket sitt eget ref. nr er de omfattende modifikasjonene som blir utført. De som er interessert i å vite mer om hvilke modifikasjoner IWC gjør med urverkene kan lese dette: http://www.iwcforum.com/Uhrenjournal.html


ANNONSE


+ Pluss:
Særpreget – Den innvendige bezelen gjør seg veldig godt. Personlig er jeg veldig glad i gulfargen på denne.
Design på lenka
Justering av lengden på lenka
Nøyaktighet
Komfort på håndleddet. Vekten av titan skal ha mye av æren for dette.
Veldig fin finish.

– Minus:
Mangler doble pushere på låsen.
Ingen mikrojustering av lenka.
Reim / lenke valg.

Les også...

Spesifikasjoner:
42mm diameter
IWC caliber 79320 (modifisert ETA 7750)
Vanntett til 120m

Artikkel og bilder av UJU.

IWC Aquatimer Chronograph TiIWC Aquatimer Chronograph TiIWC Aquatimer Chronograph TiIWC Aquatimer Chronograph TiIWC Aquatimer Chronograph TiIWC Aquatimer Chronograph TiIWC Aquatimer Chronograph Ti