Leses nå
HYT H3

HYT H3

Vi har tidligere skrevet litt om det moderne haute horlogerie-merket HYT, som tok markedet med storm med sin væske-baserte HYT H1 i 2012. Oppfølgeren HYT H2 ble lansert året etter, og merket har også presentert en rekke variasjoner på disse to modellene, inkludert H1 Alumen Blue som vi tok en kikk på i fjor.

Før HYT inntar «The Palace» i Baselworld om litt over to uker, presenteres nå den nye HYT H3 – en helt ny modell fra det innovative sveitsiske merket. Med sitt rektangulære(-ish) design, er det tydelig at teamet har gått tilbake på tegnebrettet, og i følge HYT har tanken vært å konstruere et ur som viser tiden på en lineær måte.

HYT-H3-TiPt-Mush-300-jpeg-cmjn-cropped

I hvert av de øverste hjørnene, finner vi to belger som sørger for bevegelse i den grønne væsken, som indikerer timer. Selve timeskalaen går fra 0-23, og er plassert på en konstruksjonen som roterer 4 ganger i løpet av døgnet. Minuttene vises ved hjelp av en såkal retrograd minuttvisning på urets høyre side. Den visuelle bevegelsen som finner sted på urets front bør være nok til å ta pusten fra en hver haute horlogerie-entusiast – vi har i alle fall aldri sett noe lignende.


ANNONSE


Det håndtrukne urverket er i likhet med HYT H2, signert APRP (Audemars Piguet Renaud & Papi), og har en gangreserve 170 timer (7 dager). Knappen på venstre side av urkassen roterer konstruksjonen med timeskalaen, mens kronen plasser på høyre side justerer timer og minutter, samt benyttes for trekking av verket. Hvorvidt kronen er i posisjon for trekking (R), nøytral posisjon(N) eller tidsjustering (H), vises på en liten indikator nede i høyre hjørne. Indikator for gangreserve finner vi på urets bakside.

Selve kassen har målene 62x41x16 millimeter, og er utfør i koksgrå PVD-belagt titan og platina. Prisen tør vi ikke gjette på (den er nok skyhøy), men uret vil bli tilgjengelig fra september i kun 25 eksemplarer på verdensbasis.

Mer informasjon er tilgjengelig på HYT sin hjemmeside.

HYT-H3-TiPt-Mush-300-jpeg-cmjn


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.