Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Calendar Funky Blue

Tett på H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Calendar Funky Blue

Jon Henrik Haraldsen

Mosers unike evighetskalender hinter om et kreativt manufaktur i særklasse.


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Et sted mellom de store prestisjemerkene som Audemars Piguet og Vacheron Constantin, og mikroskopiske (men betydningsfulle) independent watchmaking-merker, finner vi det lille sveitsiske manufakturet H. Moser & Cie. Deres historiske røtter strekker seg tilbake til 1826, men dagens H. Moser & Cie. bygger på merkets gjenfødelse i 2005, etter å ha ligget dødt siden Quartzkrisen på slutten av 70-tallet. I dag er merket under eierskap av en gruppe investorer med Georges-Henri Meylan (tidligere CEO i Audemars Piguet) i spissen, og i direktørstolen finner vi sønnen Edouard Meylan. I løpet av de siste årene har merket gjort seg bemerket blant kjennere med sine særegne (men klassisk-inspirerte) design og innovative løsninger.

h-moser-cie-endeavour-perpetual-calendar-funky-blue-6

H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Calendar «Funky Blue», er siste utgave av merkets «enkle» evighetskalender, som vi så første gang i Perpetual 1 tilbake i 2006. Modellen hentet den gang hjem prisen for beste komplikasjon under klokkeverdenens Oscar-utdeling, Grand Prix d’Horlogerie de Genève («GPHG»). Det er ikke så rart, for modellen bød på en helt nye tilnærming til hvordan en evighetskalender kunne fungere og se ut. Mer om dette senere.

Årets nye Endeavour Perpetual Calendar «Funky Blue» kommer med en særegen skyblå fumé urskive, og har en urkasse i hvitt gull som måler 40,8 millimeter i diameter. Ikke blant de minste i klassen, men langt i fra den største. På armen sitter uret svært godt, og den særegne urkassen med sine karakteristiske myke former, er en fryd for øyet. Skinnremmen i kudu-hud har vi ikke vært borte i tidligere, og remmen er med på å gi uret et litt mer avslappet uttrykk enn hva vi vanligvis er vant til blant slike klokkemodeller.

h-moser-cie-endeavour-perpetual-calendar-funky-blue-4

Rent teknisk drives herligheten av et håndtrukket in-house H. Moser & Cie. kaliber 341, som har en gangreserve på omkring 7-10 dager og tikker med en frekvens på 18.000 vph (2,5 Hertz). Og funksjonsmessig fungerer evighetskalenderen slik: Måned indikeres av den bittelille senterplasserte viseren, mens dato er vist i det ordinære datovinduet kl. 3. På venstre side av urskiven finner vi en gangreserveindikator, mens skuddårsindikatoren er plassert på baksiden av uret. Visning av ukedag er eliminert til fordel for et renere design, og er vel neppe noe stort savn for de fleste av oss. Evighetskalendere er som kjent blant en svært gjev og kostbar komplikasjon, men H. Moser & Cie. har vært dristige nok til å tone ned den ytre kompleksiteten. Resultatet er en diskré klokke som kun vekker oppsikt blant de som virkelig forstår hva de ser på. «Stealth wealth» på sitt beste.

h-moser-cie-endeavour-perpetual-calendar-funky-blue-2

Sist men ikke minst, er det verdt å nevne at «Funky Blue» var stjernen i et lite stunt som H. Moser & Cie. foretok tidligere år, som et svar på alt fokuset på smartklokker og Apple Watch. Videoklippet finner du nedenfor, og undertegnede er i alle fall ikke i tvil om hvilken smartklokke som fremstår som det beste alternativet.

Listeprisen er oppgitt til rundt CHF 50.000 før avgifter, og mer informasjon finnes på merkets hjemmeside.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.