Leses nå
GPHG 2020 presenterer årets nominerte klokker

GPHG 2020 presenterer årets nominerte klokker

Her er klokkene som skal kjempe om årets priser.

Grand Prix d’Horlogerie de Genève er utvilsomt et av de mest prestisjetunge prisutdelingen på klokkekalenderen, og arrangementet omtales ofte som klokkeindustriens Oscar-utdeling.

Årets vinnere av GPHG vil kunngjøres den 12. november – men grunnet korona-situasjonen er det foreløpig uvisst nøyaktig hvordan. Sannsynligheten for en gallakledd skare i Théâtre du Léman i Genève er nok heller lav. Likevel skal de 18 prisene få sine mottakere, fordelt på 14 kategorier og ekstrapriser inkludert den gjeve hovedprisen Aiguille d’Or.

I morges ble de 84 nominerte klokkene presentert på gphg.org. Tradisjonen tro består årets nominerte av et bredt utvalg klokker – og noen kategorier er nok mer spennende for det norske markedet enn andre. Spesielt interessante er kanskje de nominerte til «Petite Aiguille» (klokker fra 4.000 til 10.000 sveitsiske franc), som i år inkluderer Sarpaneva x Moomin, nye IWC Portugieser Automatic 40 og Habring2 Chrono Felix.

Årets kandidatene er valgt ut av det nyetablerte GPHG Academy, som består av 350 representanter for industrien, inkludert eksperter, samlere og journalister. En jury bestående 30 medlemmer av akademiet vil snart fysisk vurdere og avgi sine stemmer, mens øvrige akademi-medlemmer vil avgi sine endelige stemmer digitalt. For spesielt interesserte kan reglementet leses i sin helhet her.


ANNONSE


Mer om informasjon om GPHG 2020 er tilgjengelig på gphg.org.